Monday, May 14, 2018

Uintireissuja ja synttäreitä

Olemme juhlineet meidän lapsia nyt oikein urakalla.

Kaapon sukulaissynttärit saatiin pidettyä vielä kutakuinkin ajallaan. Vaari, M, L, L ja L saapuivat meille yhtenä lauantai-iltana ja serkukset riekkuivat pitkään. M-kummin kanssa juhlimme Kaivokselassa.

Toukon S- ja M-kummit kävivät kakkukahveilla yhtenä sunnuntaina, oli mukava rupatella rauhassa pitkästä aikaa. Toukon ja Oivan yhteissukulaissynttäreitä juhlittiin pari viikkoa sitten. Kaapon M-kummi kävi tuomassa herkkuja ja ison pinon ihania, itse kudottuja villasukkia. Kiitos vielä tätäkin kautta! :) Oivan kummit pääsivät juhliin, {K, P, V ja L}, {E ja J} ja sitten suklaisista V&M ja {M, L, L, L}. Hulina oli melkoinen ja puheensorinaa riitti. Kiitos vielä kaikille, oli kiva nähdä!

Sitten päästiinkin juhlimaan kaverisynttäreitä. Kaapo, Touko ja Kanerva pitivät kaverisynttärit meillä kotona. Ensin tiistaina, vappupäivänä saimme luoksemme vitosluokkaisia poikia, sitten seuraavana tiistaina joukon tokaluokkalaisia ja saman viikon perjantaiana vielä ne teinitytöt. Nyt on tälle vuodelle jäljellä enää Oivan kaverisynttärit, Kanervan sukulaissynttärit ja Taimin synttärit, joten voiton puolella ollaan :)

Kaikki juhlat sujuivat hienosti. Kaapon kaverit pelasivat ensin kukin kierroksen jotain pleikkapeliä, söivät sitten herkkuja, kävivät alkamassa pötyä ulkona ja istuivat sitten vähän vielä herkkupöytään.

Toukon ystävät avasivat lahjat pullonpyörityksellä, herkuttelivat, etsivät aarretta ja juoksentelivat metsässä. Jostain syystä Toukon ystävät laulavat juhlissa aina "Hei hoi haukea".

Kanervan juhlista en sitten tiedäkään juuri mitään, paitsi että herkkuja oli syöty ja tärkeistä asioista keskusteltu, jopa vähän diipimmistä.

Mies teki työreissun Madridiin ja minä sain vuorostani huolehtia koko pesueesta. Teimme paljon uimahallireissuja. Torstaina oli Taimin uimakoulu, se lepakkovuoro, ja otin Oivan mukaan. Koska hallissa oli ihan rauhallista, Oiva uskalsi kokeilla itsekseen jopa sukeltamista. Etukäteen se puhui, että on oppinut sukeltamaan, ja niin se sitten sukelsi. Ja jokaisen sukelluksen jälkeen taputti itselleen.

Taimikin on oppinut hienosti uusia juttuja. Uimaope kehui sitä tosi taitavaksi.

Lauantaina olimme Oivan, Taimin ja Toukon kanssa Kirkkonummella uimassa. Minä olin enimmäkseen Oivan kanssa ja T&T kahdestaan. Hyvin pärjättiin tällä porukalla, kun Oiva ui kellukkeilla ja T&T osaavat nyt uida.

Sunnuntaina kävimme vielä omassa hallissa Espoonlahdessa. Nyt Oiva sukelsi jo muutaman metrin ja Taimi halusi käydä isossa altaassa uimassa ja posottikin sitten sata metriä, kaksi taukoa se piti matkalla, toisen puolessa välissä ja toisen vähän ennen loppua.

Uinti on kyllä vaan niin siistiä! Se on sellaista hommaa, jota voisin tehdä joka päivä lasten kanssa tai yksin. Nyt aloitin myös taas futiksen. Yhdet treenit on takana ja tänään on toiset. Se on kyllä ihan huippua!

Niin joo, pääsin myös elämäni ekoihin tanssikisoihin, kun Toukon ryhmä osallistui Glowhun. Niiden esitys oli "Toukka" ja se meni tosi hienosti. A-täti oli katsomassa myös ja pääsi maalamaan tanssijoiden kasvoihin pilkkuja ja sarvia ja kiinnittämään tuntosarvia pinneillä.

Pääsimme myös Toukon kanssa hommiin lipunmyyntiin. Minä myin lippuja kollegan kanssa ja Touko sai leimata.

Tanssikisoissa oli ihan oma tunnelmansa. Se jännittynyt kihinä ennen esitystä ja se huojennus ja ilo, kun oma esitys on onnellisesti ohi. Ihania toukkia oli Esi Välkkeet! :)

Nyt olen sitten lyhyen ajan sisällä saatu kolme uutta kokemusta: Kanervan teatteriesitys (Leipäjonoballadi, aivan mieletön!), tanssikisat ja viime viikonloppuna uimakisat. Lasten harrastuksissa on niin paljon hienoja juttuja, että näiden kevätnäytösten ja kisojen voimalla jaksaa taas kuskata ne pimeät syysillat, kun punaviinilasillinen sohvan nurkassa tuntuisi oikelta ratkaisulta, mutta sen sijaan sahaat autolla väliä Latokaski-Nöykkiö-Espoonlahti-Matinkylä-Tillinmäki.





No comments:

Post a Comment