Saturday, October 06, 2007

Tunteiden ilmaisua

Kerroin miehelle kirjasta "Miltä Sipukaisesta tuntuu". Siinä pikkuisen peikon kanssa harjoitellaan tunteiden ilmaisua ja tunnistamista. No, meillä ei tietenkään ole sitä kirjaa, joten harjoittelimme ihan livenä.

"Miltä äiti nyt näyttää?"
Mies: "Iloiselta!"
Kääpä: "Iloiselta!"
"Ei kun hämmästyneeltä"

"Entä minä?", arvuutti Kääpä.
"Surulliselta."
"Surulliselta"

"Entä isi nyt?"
"Pelokkaalta!"
"Lepakolta!"

Oi että on hyvä mieli. Pääsin eilen ensinnäkin taas töihin flunssasessioiden jälkeen ja suoraan töistä shoppailemaan. Ihan huippua! Sain uudet silmälasit ja lapsille toin mäkkäriauton, ison pallon, raskaista ajoneuvoista kertovan kirjan ("Au! Au!" toteaa minikääpä jokaisen kohdalla) sekä marakassit. Aamulla sitten soiteltiinkin paitsi niitä marakasseja niin myös kattilarumpuja. Kun siis Naperossakin rummutettiin. Nyt ollaan päästy herkutteluhetkeen: käävillä on vaahtokarkkeja ja Muumi-tikkarit ja mies yrittää kinuta niiltä herkkuja. Minikääpä itkee, kun oli nappaillut siskon purkista nameja, kun omat on loppu, ja nyt ne vietiin pois. Tikkari sillä on kädessä, mutta se on laiha lohtu nyt.

Iik, oon vielä yökkärissä ja koko muu porukka on jo lähtökuopissaan. Miniäisillä on uudet vaatteet: minikäävällä D&J trikoot ja käävällä itse valkkamansa joutsenpaita ja trikoot popista. Ovat oikein somia. Vaikka siis känisevätkin.

Kääpä on ihan fiiliksissä. Se on saanut tarhakaveriltaan avaimenperän, jonka se oli löytänyt juuri hänelle. "Minä rakastan Aadaa!" Vähän hirvittää, että miten tuo rakkaus kestää viikonlopun yli. Mutta eiköhän ne siellä pärjää.

Päiväkodissa on väki vaihtunut aika tieheään nyt alkusyksystä. Kääpä kertoi iloisena, että joku hoitaja oli antanut hänelle suuren, suuren kuorma-auton. Kysyin, että kuka hoitaja, johon kääpä huolettomasti totesi: "En minä ymmärrä niiden nimiä!"

Kääpä käy myös muskarissa. Jo kahtena kertana likka on tullut iloisena kotiin ja kertonut, ettei laulanut ollenkaan. Ihmettelimme tietenkin, että mistä moinen, johon kääpä: "Minä en ymmärrä niitä lauluja!"

Mutta siis näin. Mutta nyt on lähdettävä pukeutumaan, muuten jää taas kauppareissu väliin. Tsys!

No comments:

Post a Comment