Sunday, March 12, 2006

Byysat

Vaihdettiin tuossa käävälle päivävaatteita. "Puetaan käävälle housut." "Byysat", totesi neiti. Eilen kääpä teki tuhmuuksia ja yritti napata äidin silmälasit, joihin ei saa koskea. Selitin, ettei niin saa tehdä, sillä äidille tulee muuten paha mieli ja äiti lähtee pois. "Selloon, Selloon!", kehoitti kääpä. Sinnehän isikin aina äidin lähettää, jos äidillä on ollut huono päivä.

Minikääpä edistyy: hymyilee, kujertaa ja kääntyilee mahalta selälleen. On aika mehevä pakkaus ja karstapää, kuten siskokin aikoinaan.

Minäkin edistyn: sain semmatyön lähetettyä ja nyt on sitten enää tuomio ja neljä muuta kertaa jäljellä. Ollaan oltu kaksi kertaa semmassa minikäävän kanssa, sisko on parkissa hoidossa. Ekalla kerralla miniäinen nukkui tunnin ja sitten mentiin. Nyt viimeksi minikääpä seurusteli, söi ja seurusteli ja meni sitten unille. Eräs opiskelijoista totesi, että minikääpä näyttää enemmän filosofilta kuin yksikään meistä.

Tänään on taas saunapäivä, kääpäin viikon kohokohta. Tai no, kääpä odottaa myös kerhoa ja hoitoa. Ennen saunaa mennään ulos. Kääpä osaa jo mennä itse liukumäestä ja eilen jopa nousi ylös itse eikä jäänyt joka laskun jälkeen maahan protestoimaan.

Minikääpäkin kastettiin eikä ole enää pikku pakana. Pieni mies käyttäytyi erittäin moitteettomasti ja moitteettomasti käyttäytyi myös sisko, joka istui kummitätinsä sylissä ja lausui koko session aikana vain muutaman sanan: "Jumala. Jeesus. Isi. Äiti. Paapo. Tutti. Nunnu." Siinäpä ne tärkeimmät olivatkin.

Kääpäin äiti syö tässä suklaata ja myhäilee tyytyväisenä: viimeiseen kahteen viikkoon on mahtunut ainakin neljä ostosreissua, siis ei mitään ruokakauppakeikkoja vaan kunnon shoppailuja. Nyt on sitten kääville kevättamineet kunnossa ja jotain jo ensi talveakin varten, kuten minikäävälle numeron 20 goret. Saas nähdä, mahtuvatko pikkumiehelle ensi talvena.

Oi että, viimeksi partiokin sujui hienosti ja molemmat joukkueet saivat täydet pisteet heikoista jäistä pelastautumisesta. Välillä olen kyllä ihan helisemässä niiden lasten kanssa, mutta toisinaan kokee sitten niitä onnistumisen elämyksiäkin. Kuten esimerkiksi silloin, kun 9-vuotias tyttö nimitti itseään pitkään Laupiaaksi Samarialaiseksi esitettyään sitä näytelmässämme.

Mutta sellaisia täältä Kääpälästä tällä erää, palaillaan!

No comments:

Post a Comment