Sunday, May 30, 2010

Kesä!

Koitokseni on vihdoin ohi! Osallistuin keskiviikkona pääsykokeeseen ja nyt sitten saa taas tehdä niitä puuhia, joita on lykännyt viimeiset puoli vuotta.

Aloitin rohkeasti siivoamalla. Tai siis siivosimme lauantaina 10 h, minä, Mies ja lapset. Järkkäsin lastenhuoneen aarrelaatikot, pikkuroinat ja muut nippelit paikoilleen. Mies imuroi ja pesi lattiat, minä kuskasin ja järkkäsin tavaroita, meidän perinteinen työnjako siis. Mies lähti lasten kanssa Selloon ja minä jatkoin. Välillä pötköttelin kirjastohuoneen karvalankamatolla ja sain taas uuden idean siivouskohteesta. Järjestin jopa portaiden alla olevan "pienen joulun", jonne lapset tekivät majansa muutettuamme. Siellä säilytämme joulu- ja pääsiäiskoristeita, ja lapset kömpivät sinne välillä fiilistelemään.

Olin ihan puhki rupeaman jälkeen, mutta lähdinkin sitten naisten saunailtaan. Ajoin Turun motaria ja kuuntelin suomipoppia täysillä. Mikä vapaus!

Myös lapset ovat saaneet asioitaan päätökseen: pyhäkoulu ja kerhot ovat nyt sitten paketissa. Keskiviikkona kokeen jälkeen olimme kerhon kevätretkellä Hvittorpissa. Saimme voileipiä, mansikkakakkua ja kahvia. Ja lapset lauloivat kaikki klassikot: Jumalan kämmenellä, Ken on luonut kukkasen ja lopuksi sitten Suvivirsi. Voih. Nyt on sitten molempien kerhoura lopussa ja syksyllä koko remmi siirtyy hoitoon, Kääpä eskariin koululle ja pienet ukot päiväkotiin.

Sunnuntaina pääsimme vihdoin uimaan. Kun olen ollut päivät töissä ja illat kurssilla tai kirjastossa, on uimahallireissuista tingitty. Mutta nyt lapset ottivat sitten kaiken irti: Kääpä polski, vaikka huulet olivat ihan siniset ja Minikääpä tarjoili taas kaffea pikkualtaan väelle. Minä istuin porealtaassa ja olin onnellinen.

Kävimme myös kirkossa, Mäkissä ja siskolla. Toukolainen paijasti innoissaan kissaa, nappasi sitä reippasti naamasta ja turkista kiinni ja nauroi. Touko on itsekin vähän kissamainen, tykkää puskea päätään kaulaa vasten ja kiehnätä sylissä.

Minulla loppuu myös projekti tänään ja työmatka muuttuu taas huomisesta alkaen. Mietin, että josko sitä taas kokeilisi julkisia, kun on tuolla autolla tullut suhattua nyt puoli vuotta. Jos vaikka Mieskin saisi tässä pian kortin, niin pääsisivät sitten kääpäin kanssa kesäreissuille. Me ainakin kierrettiin viime kesänä lähes kaikki Espoon asukaspuistot, ihan huippuja ovat!

Mutta nyt on siis kesä ja Toukolainen tasan 1 v 2 kk. Pian julitaan 6-vuotiasta Kääpää ja kai meidän pitää 4,5-vuotiasta Minikääpääkin vähän juhlistaa. Ensi viikolle on luvassa mökkireissu työpaikan mökille. Kääpä on ostanut kumiveneen ja odottaa venereissua. Käävät ovat piirtäneet listat tavaroista, jotka pitää pakata mukaan. Mutta sitä ennen on luvassa vielä monet kyläilyt ja reissut, sillä lukemiselle menetetyt puoli vuotta pitää kiriä takaisin.

No comments:

Post a Comment