Friday, February 10, 2012

Matinea ja muuta

Keskiviikkona oli kauan odotettu matinea, jossa Kääpäkin esiintyi. Ensin saimme nautiskella parista orkkakappaleesta ja sitten olikin Käävän vuoro. Ohjelmistoon oli valittu Karvamato, Melodia ykkönen ja Tömistystä. Kääpää jännitti, muttei yhtä paljon kuin ennen joulukonserttia. Esitys sujui hyvin, vaikka virheitäkin tuli. Kääpä ei juurikaan häkeltynyt vaan jatkoi reippaasti loppuun saakka. Selvää konsulttiainesta! Olimme Minikäävän kanssa katsomassa ja saimme nähdä monta hienoa esitystä. Täytyykin käydä useamminkin noissa matineoissa, varsinkin tuossa lähellä Karatalossa.

Torstaina pääsin markettiin. Oli ihana haahuilla ostoslistan kanssa isossa marketissa ja lappaa kärryyn kaikkea tarpeellista, kuten viisi litraa tuoremehua, luomukaurapuuroa Taimille ja persikkapilttiä. En ollut ainoa pienten lasten vanhempi tuohon aikaa kaupassa: pilttipurkkihyllyä silmäili monikin vakavan näköisenä. Luin yhdelle isälle tuoteselosteita, sillä suomi ei vielä oikein luonnistunut. Se valitsi pienelle vauvalleen erilaisia hedelmäsekoituksia, kun minä taas olen pelkistettyjen makujen kannattaja: persikkaa, päärynää, mangoa ja muussattua banaania. Maanantaina tosiaan alkaa iltapuurot, iso likka tuo Taimi. Törmäsin myös Käävän viulukaverin isään ja kassalla Käävän kastepappiin. Kyllä tästä on tullut meidän koti tästä Espoosta, vaikka aine sinne Helsinkiin haikailenkin.

Perjantaina oli myös ihana ilta, pääsimme Toukolaisen kanssa kahdestaan uimaan. Ilta oli rakenteeltaan täsmälleen samanlainen kuin viikko sitten Minikäävän kanssa: lastenallas, terapia-allas, höyrysauna, sauna, lastenallas, terapia-allas, höyrysauna, sauna. ALuksi Toukolainen vähän aristeli vettä, mutta uskaltautui sitten lopulta ihan luottavaisesti kaiteiden varaan. Enimmäkseen se oli kuitenkin sylikyytiläisenä, me tiikeriäiti ja pikkutiikeri.

Tälle päivälle on suunniteltu kohtaamisia: menemme katsomaan Mummia sairaalaan ja M:n ja L:n uutta kotia. Mummilla meinaa tosiaan brakata keuhkot ja sydän, mutta toivotaan nyt, että ne saisi sille lääkityksen kohdalleen. Uuden kodin olen nähnyt kuvissa, mutten vielä livenä. M yrittää houkutella meitä Pakilaan myös, mutta ei sieltä taida löytyä edullista, hyväkuntoista asuntoa nelilapsiselle perheelle. Ei kyllä taida löytyä mistään.

No comments:

Post a Comment