Wednesday, February 22, 2012

Lomaa, iloa ja huolta

Viime viikko meni aika härdellissä. Bongasin tiistaina talon, jota kävimme katsomassa heti illalla. Torstaina kävimme uudestaan Käävän kanssa ja perjantaina piti tehdä kaupat. Mutta niin siinä sitten vain kävi, ettei talo ollutkaan Se Oikea ja asuntoasia on edelleen auki. Harmillinen juttu, keskeneräisyys on niin rasittavaa.

Mutta siitä se hiihtoloma sitten lähti kumminkin käyntiin. Olimme Käävän, Miniäisen ja Toukolaisen kanssa miltei koko lauantain Herzogeilla sisä- ja ulkoleikeissä. Tekee hyvää lähteä vähän pois kotiympyröistä, varsinkin kun on saanut yhden koneellisen pyykkiä pestyä.

Illalla katsoimme taas Putouksen. Se on ihan meidän juttu. Syömme poppareita ja eläydymme kukin tavallamme. Toukolainenkin osaa jo kaikki hokemat.

Sunnuntaina vietimme laskiaista. Lunta tuiskutti ihan tolkuttomasti, mutta laskettelulasit päässä saimme muutaman mäen laskettua Paloheinässä. Parasta oli kuitenkin laskiaispullat ja kuuma kaakao kuusen katveessa. Ja Vaari, M, T, M & L ja A. Mäestä menimme M:lle hernesopalle ja laskiaispullalle. Kyllähän sitä jo ruoka maistuikin. Kääpä lähti A-kumminsa luo yökylään ja niillä oli kuulemma ollut oikein leppoisa ilta.

Maanantaina pääsimme katsomaan Mummia sairaalaan ja saimme Käävän kotiin A:lta. Mummillakin on nyt sitten syöpä mutta muuta emme juuri vielä tiedäkään. Hermostuttavaa tämä odotus.

Tiistaina oli Käävän vuoro päästä kanssani uimahalliin. Ja kas kummaa, Kääpäläinen oli oppinut uimaan! Se ui hienosti selkää ja koiraa ja pääsimme jopa isoon altaaseen. Kääpä uskalsi hypätä reunalta ja korokkeelta. Törmäsimme myös Minikäävän uimakoulukaveriin, joka oli liikenteessä äitinsä ja kumminsa kanssa.

Myrtsin uimahalli on kyllä ihana! Pitäisiköhän sittenkin muuttaa Vantaalle?

Eilen oltiin taas Mummin luona. Käytiin kahvilla ja Mummi pääsi kampaajallekin. Mummi sai siistin polkan, joka on sairaalaolosuhteissa ihan bueno.

Mietin tässä, että käävät ovat kyllä olleet harvinaisen paljon eri sairaaloissa ikäisikseen. Meille on tässä kääpäaikana tullut tutuiksi

-Jorvin sairaala
-Töölön sairaala
-Meilahden sairaala
-Haartmanin sairaala
-Malmin sairaala
-Myllypuron sairaala
-Peijaksen sairaala
-Katriinan sairaala
-Joutsan sairaala

Ja Terhokoti, Hallekoti ja hoivakoti Eskil. Eikö nämä jo riittäisi?

Toisaalta käävät näkevät koko elämän kirjon: niin syntymät, synttärit, joulut ja juhannukset kuin sairaudet ja kuolematkin. Ehkä se auttaa näkemään elämän eri sävyt paremmin.

No comments:

Post a Comment