Saturday, March 03, 2012

Mummia ja duunia

Jatkan vielä vähän hiihtolomaviikosta.

Torstaina vietimme kotipäivää ja teimme illalla pienen retken Karakallioon, pulkkamäkeen ja kauppaan. Innostuimme oikein shoppailemaan ja Taisku sai tuttipulloja ja me isommat uudet huulirasvat.

Perjantaina olimme taas Mummin luona. Käävät saivat hoitajalta jätskit ja joulukalenterit - niin, joulukalenterit! Sillä oli kolme partiolaisten joulukalenteria ja käävät saivat avata kaikki luukut kerralla.

Lauantaina oli sitten iiik ihana päivä, menimme Selloon Robinin keikalle! Faija skitsoo, Hiljainen tyttö ja Frontside ollie olivat kaikki ihania ja fanitimme Käävän ja Minikäävän kanssa nimmarijonossa. Mies oli huutolais-Taimin ja -Toukon kanssa kahvilassa. Valintamme meni sikäli pieleen, ettemme saaneet nimmareita muttemme juuri nähneet itse esitystäkään. Mutta fiilis oli mahtava!

Menimme kotiin Prisman kanssa ja huomasin, että Friends-Legot olivat vihdoin saapuneet. Kääpä sai muutaman paketin, Toukolainen Angry Birdsejä ja Pay Balden, Miniäinen Angry Birdsejä ja Hero Factoryn ja Taiskukin ekat omat prinsessa-Legot. Me saimme miehen kanssa Helsinki-mukit ja sitten olikin valmista. Surun ja huolen keskellä pitää välillä hummailla, vaikkei se mitään muutakaan.

Sunnuntaina saimme sitten Mummin lomille. Kävimme ensin A:n kanssa Mummin luona siivoamassa. Jynssäsimme keittiön ja kävimme läpi postit ja paperit. Sitten siirryimme meille tänne Kääpälään ja Mummi sai kuulla Käävän, Minikäävän ja minun piano- ja viuluesityksiä. Söimme makaronilaatikkoa ja lähdimme illalla vielä kylään M&L:lle. Kääpä ja Miniäinen jäivät saunomaan, kun minä heitin Mummin sairaalaan. Siinä meitä olikin sitten kaksi väsynyttä mutta onnellista naista.

Viikolla 9 minulla oli kolme työpäivää vanhassa ja kaksi uudessa paikassa. Vaihdoin siis pelipaitaa, sillä johan tässä tulikin viisi vuotta täyteen vanhassa duunissa. Mukava oli saada hommat päätökseen vanhassa työssä ja kiva on taas aloittaa uutta.

Maanantai-iltana pääsin pikashoppailuille Selloon. Sain parit housut, kevättakin, vaa'an ja silmälasit. Nyt kelpaa aloittaa kevät.

Tiistaina oli Käävän kehityskeskustelu. Se hallitsee ekaluokkalaisen taidot hienosti ja on kaikille ystävällinen. Kehityskohteeksi valitsimme pulpetin siisteydestä huolehtimisen.

Kävin myös pankissa supernuivan pankkineuvojamme luona. Se selitti laveasti, miten me olemme kannattamattomia asiakkaita, kun meillä on vain määräaikaistalletuksia tai asuntolainaa. Se selitti ystävällisesti hymyillen, miten meidän pitäisi ostaa rahasto-osuuksia ja korkokattoja, sillä niistä pankki saa ne varsinaiset tuotot. Mainio myyntipuhe!

Keskiviikkona tapasin vielä vanhan pomoni ja luovutin vanhan läppärini. Torstaina sain sitten uuden läppärin ja uuden pomon. Näillä mennään nyt sitten ainakin muutama vuosi.

Illalla olin naisten saunaillassa. Röhnötystä takan edessä, lämpimiä löylyjä ja ihan oikea siideri ja hyvää ruokaa.

Olin ajatellut ottaa Mummin lomille lauantaiksi, mutta sen vointi oli niin huono, ettei se meinannut jaksaa edes päivähuoneeseen. Se sai jotain hoitavaa astmalääkettä ja lopulta happiviikset. Mummin syöpä on munasarjoissa, mutta nestettä kertyy vatsaan niin paljon, että se painaa keuhkoja.

Mummin jälkeen kävimme syömässä Puksun Mäkissä A:n kanssa. Käävät pääsivät askartelemaan ja Minikääpä teki nallen, Kääpä Hello Kittyn ja Toukolainen pandan.

Illalla mennään Mummin luo, kunhan Kääpäläinen on juhlinut kaverisynttärinsä.

Käävät ottavat tilanteen aika lungisti, mutta minä tietenkin hermoilen. Taimi on nukkunut vähän huonosti ja Mieskin on ollut kuumeessa. Mutta onneksi tulee kevät!

Taimisto on muuten kovasti kasvanut. Se on sellainen iloinen pieni punkero. Osaa kääntyä ja kieriä napansa ympäri. Ja jos lähistöllä on jotain kiinnostavaa, vaanii se ensin suu auki ja haukkaa sitten napakasti.

Toukolainen pottailee. Olen luvannut sille pissasta yhden ja kakasta kaksi tarraa ja nyt taitaa olla kasassa jo 18. Nyt se tanssii alasti tuossa telkkarin edessä tukka pörrössä ranteitaan pyöritellen.

Minikääpä alkaa muuttua eskarilaiseksi. Siitä on tullut ihan ison pojan näköinen, vaikka pituutta onkin vain 105 cm. Se opettelee salaa kirjaimia ja tekee tosi hienoja askarteluhommia.

Kääpä on reipas ekaluokkalainen. Nyt se hoitaa läget ja viulun Miehen valvonnassa, mutta minä luen sille illalla usein Ellaa, kun uni ei vielä tule.

Mutta nyt me mennään Toukolaisen kanssa aamupalalle, kuka nyt Galaksia jaksaisi.

No comments:

Post a Comment