Saturday, March 31, 2012

Hautajaiset ja synttärit

Perjantaina oli Mummin hautajaiset. Kirkko oli kaunis ja päivä aurinkoinen. Valitsin valkoisen arkun ja päälle liljakimpun. Lauloimme päivä vain ja hetki kerrallansa ja Herra kädelläsi, lopuksi kanttori esitti On kaupunki jossain tuolla. Hyvästelimme äidin, Mummin, anopin, siskon, tädin ja ystävän. Muistotilaisuus pidettiin veikan ja L:n luona.

Olo oli haikea mutta helpottunutkin ja tänään on ollut tyhjä olo. Kuolema on niin lopullista.

Mutta onneksi elämä jatkuu Kääpälässä. Aamulla juhlimme 3-vuotiasta Toukoa, söimme herkkuaamupalaa ja avasimme patikit. Toukka sai Brion junarataa ja kaksi liikkuvaa veturia. Pappa ja Mikko kävivät myöhemmin ja toivat lahjaksi Duploja, kuorma-auton ja leijonan.

Sisko tuli meille yöksi ja teimme aamupäivällä pienen lenkin isojen likkojen kanssa, Kääpäkin pääsi siis mukaan. Yritimme bongata leskenlehtiä mutta ei niitä vielä ollut täällä Espoossa, vaikka kaveri Helsingissä oli ensimmäiset jo nähnytkin.

Teimme virpomisvitsoja mutta urakka jatkuu vielä huomenna. Vietimme Duplo-päivää, potkulautailimme ja pyöräilimme ja ihmeiden ihme: Minikääpäkin oppi ajamaan ilman appareita! Koko viime kesän se ajeli niin, ettei apparit osuneet maahan, mutta se ei silti antanut irrottaa niitä vielä. No, nyt se sitten viilettää pitkin pihaa onnesta soikeena. Toukolainen potkuttelee laudallaan pihaa ympäri.

Huomenna sitten virvotaan ja kauppareissukin pitää tehdä. Kevät on täällä!

No comments:

Post a Comment