Saturday, February 01, 2014

Duunijuttuja ja harrastuskuvioita

Nyt on taas alkamassa uusi elämänvaihe, kun Karpalo saapuu. Äitiysloma alkaa 15.3, eli vielä on kuusi viikkoa tehokasta peliaikaa työelämässä. Työkuvioni ovat edenneet viimeisten parin vuoden aikana seuraavasti:


03/2013 - 03/2014 Hommia vahinkovakuutuksen ja eläkkeiden parissa. Erilaisten dokumenttien kirjoitusta, määrittely- ja toteutusprojektien projektipäällikkönä toimimista. Oikein mukava duunipätkä! Tästä on hyvä jatkaa sitten Karpalon jälkeen.

03/2012 - 02/2013 Määrittelyprojektin vetämistä eläkepuolella. Aika haastava setti, mutta tulipa nähtyä. Sain monia uusia työkavereita, joiden kanssa testailimme läpi eri lounaspaikkoja.

01/2012 - 02/2012 Issueiden pyörittelyä menetelmätuessa vanhassa duunipaikassa. Työ oli superhelppoa ja panostin työnantajan tarjoamiin jumppiin. Kävin parissa työhaastattelussa ja sain onneksi uuden duunin.


Syksyn 2011 olin pikkuisen Taimin kanssa kotona. Se oli ihana syksy: Kääpä aloitti ekan luokan, Toukolainen oli 2-vuotias taapero ja Miniäinen reipas leikki-ikäinen. Syksyä varjostivat hieman alituiset angiinat, jotka huipentuivat joulukuussa koettuun kurkkupaiseeseen. Se tuli taas todettua, että töissä on helpompi sairastaa kuin kotona. Töissä voit kuumeisena jäädä saikulle ja viedä lapset tarhaan, mutta kotiäitinä pitää pyörittää arkihommat ihan normisti. Muistan kiivenneeni mäen Laaksolahdesta Karakallioon kurkkukipuisena niin monasti, että luulin, ettei se lopu koskaan. Mutta loppuihan se. Nielurisaleikkaukseen pääsin 08/2012 ja sen koomin en ole angiinoista kärsinyt.

Taimin ja Karpalon välissä ehdin tehdäkin ihan kunnon duunipätkän, 2 v ja 2 kk. Siinä ajassa ehtii jo monenlaista. Vaikka Karpalo asuu vielä mahan puolella, täytyy jo miettiä tarhan aloitusta. Luulen, että haemme tarhapaikkaa elokuun 2015 alusta ja tietenkin toivomme, että saisimme sen Sammakoihin isosiskonsa ja -veljensä kanssa.

Isompia sisaruksia ilahduttanee se, että seuraavat 1,5 vuotta meillä on aina joku aikuinen kotona, ensin minä ja sitten Mies. Vielä ei olla mietitty, koska vaihto tehdään - riippuu niin paljon vauvasta. Ja toki molempien työkuviot vaikuttaa myös.

Kotivanhemmalle jää vauvan hoidon lisäksi logistiikkakuviot, ja kun käävät kasvavat, harrastusmääräkin kasvaa. Minikääpä ei mene tokaluokkalaisena iltikseen, joten uinti ja temppujumppa loppuu. Pitääkö harrastuksia haalia jostain lisää? Toukolainen aloittaa keväällä fudiksen, jatkuuko se vielä syksyllä? Taimi ja Touko jatkavat osa-aikaisena tarhassa, sillä minä teen niitä teologian opintoja, joten se riittää Taimille harrastukseksi. Joka tapauksessa käymme perhekerhoissa ja puistoissa. Kääpä jatkanee viulua ja fudista. Minikäävän ja Käävän partiotiet erkanevat, sillä Kääpä siirtyy seikkailijoihin ja Minikääpä jatkaa sudareissa - tarkoittaa kahta partioiltaa viikossa.

No, eiköhän kuviot selkene syksyä kohti.

Minulla jatkuu teologian opiskelut: kirkkohissasta puuttuu enää lopputentti, sitten alkaakin Systemaattisen teologian näkökulmia ja jos hyvin käy, luen kesällä kreikkaa tai hepreaa. Mutta kesän kuviot on vielä niin kovin auki, mitä todennäköisimmin saamme huonosti nukkuvan huutolaisen, emmekä sellaista pitkiä päivä- ja yöunia vetelevää vauvaa.

Se on sentään selvää, että kesällä kannustetaan Kääpää viikko Stadi Cupissa ja viikko Hesa Cupissa. Elokuussa on K&K:lla partioleiri Väiski ja minä haaveilen niille jopa shakkileiristä. Mutta kovin kaukana on vielä kesä.






No comments:

Post a Comment