Saturday, February 01, 2014

Ulkoilua

Kylläpäs oli hektinen viikko töissä! Limittäisiä ja päällekkäisiä paltsuja maanantaista perjantaihin ja niiden lisäksi piti sitten tehdä kaikki ilmaantuneet hommat. No, kunnialla selvittiin. Viime viikolla oli myös Karpalon eka lääkärineuvola ja Käävän ja Minikäävän hammikset.

Meidän normiviikko on siis tällainen:

-Mun työt 7-15-16
-Miehen työt 9.30-17.30, kotona kuuden maissa paitsi jos on harrastuspäivä. Ja niitähän on.

Mies vie lapset aina aamuisin kahdeksaksi tarhaan ja kouluun. Ne menee kävellen, Taimi on rattaissa, Toukolainen seisomalaudalla ja K&K kävelee mukana, jos niillä on kasin aamu. Normiviikko on tällainen:

ma Käävän fudis 16.45. Tarhalla neljältä, sitten Minikäävän nouto, Kääpä odottaa kotona fudisvehkeissään, lähtö 16.25. Mukaan neljä palloa ja lasta, Mies tulee Esport Arenalle ja treenien jälkeen syödään Hesessä. Kotiin seitsemältä, iltapalat, pesut ja nukkumaan. Miniäisellä temppujumppapäivä, mutta se on onneksi iltiksessä.

ti Käävän  viulutunti 15.30. Lähtö 15.15, tarhalla 16.30, sitten vielä Minikääpä ja kotona ollaan viideltä. Ulkovaatteet pois, ruuan laitto, Mies saapuu 17.30 ja minä lähden Minikäävän ja Käävän kanssa partioon 17.45. Kotiin tullaan seitsemältä. Minikäävällä on ollut aamulla shakki kasilta.

ke T&T tarhalta, K&K koululta, sillä Käävällä on siellä fudis ja musiikin teoria, Minikäävällä on pelejä ja rakenteluja, Koti-ilta, kerrankin. Saadaan siivoiltua ja pestyä pyykkiä, teen ehkä jopa kouluhommia.

to Minikäävän uinti. Haku hallilta 16.15, pienet tarhalta puoli viideltä, kotona monasti jo ennen Pikku Kakkosen alkamista.

pe Käävän fudis 16.45. Pienet tarhalta neljältä, Minikääpä iltiksestä ja lähtö 16.30. Mies on siiheksi kotona. Kotiin jo 18.30, jee!

Eli aika tiukkaa on tämä perusarki. Kaikki sujuu kuitenkin ihan hyvin, jos kaikki on terveenä eikä mitään ekstraa ilmaannu. Ja se on aika harvinaista, sillä aina on hammiksia, kehityskeskusteluja, neuvoloita, partureita, varusteiden hankintaa sun muuta.

No, kun viikonloppuun asti on selvitty, helpottaa heti.

Nyt meillä oli lauantaina partioretkipäivä. Oli satanut ihan valtavasti lunta. Kääpä lähti kahdeksalta ulos lumitöihin. Mies meni myöhemmin vähän avuksi. Pihaa ei oltu vielä aurattu, mutta Mies sai auton ajettua kääntöpaikalle ja 9.45 pääsimme matkaan.

Ajoimme Nöykkiön kautta Nuuksioon. Mukaan lähti joukko reippaita partiolaisia. Lähdimme kohti metsää ja umpihankea ja löysimme onneksi varsin pian mukavan paikan trangioille. Teimme ruuaksi nakkipataa, lapset löysivät metsästä majoja ja me aikuisetkin saimme kunnon reisilihastreenit, kun seurasimme noiden 7-9-vuotiaiden reittiä.

Ulkoilun jälkeen tutustuimme vielä Haltian luontotaloon. Se oli kyllä ihan huippu! Täytyy mennä sinne pian koko perheen kanssa.

Tulimme kolmen jälkeen kotiin ja Kääpä päätti jäädä vielä ulos. Se meni pulkkamäkeen E:n kanssa, Miniäinen lähti naapuritaloyhtiön pihaan tekemään lumilinnaa E:n ja T:n kanssa. Kääpä teki vielä hyndän ja laski suksilla. Saimme ne viiden-kuuden maissa vartiksi sisään syömään. Kääpä lähti jatkamaan hiihtohommaa ja Minikääpä meni pelaamaan lätkää. Kääpä sai kaverikseen naapurin J:n ja ne rakensivatkin tosi ison hyndän, josta ne laskivat hienosti suksillaan. Näyttivät ihan mäkihyppääjiltä :)

Puoli kahdeksalta alkoi Putous eikä lapsia vielä näkynyt eikä kuulunut. Minikäävän löysin kentän läheltä ja Käävän sieltä hyndältään. Juuri ja juuri ne jaksoivat sinnitellä Putouksen loppuun ja koko porukka nukkui jo ennen kymmentä, ihmeiden ihme!

Aina valitan, että meidän lapset on huonoja nukahtamaan, mutta näköjään ne vain tarvitsevat tavallista enemmän ulkoilua, 10-12 tuntia per päivä on niille sopiva satsi. Mies mietti, voisiko niitä vain säilyttää partsilla.



No comments:

Post a Comment