Sunday, July 13, 2014

Oiva-pojan vauvakesä

Sain vihdoin idean valokuvakirjaan. Tein nimittäin neljän lapsen vauva-ajoista yhteiskirjan, kun lapset oli mukamas tehty ja pantiin kirjankannet kiinni, mutta nyt kun tilanne muuttui, pitää tietenkin tuon Oiva-pojankin kuvia saada johonkin. Ja sitten tämä kesä. Kesäkuvat ovat ihan parhaita! Nyt ajattelin pistää alkuun muutaman aukeaman kuvia Oivan ekoista päivistä ja muuten sitten kesäkuvia, joissa on isommatkin lapset.

Meillä on nyt kaksi viikkoa kesälomaa takana ja kaksi edessa (paitsi koululaisilla, joilla luvut ovat kuusi ja neljä). Olemme

-uineet. Kivenlahden rannalla on käyty pariin otteeseen, Espoonlahden uimahallissa kävin ensin vesijuoksemassa yksin, sitten Minikäävän kanssa ja kolmannella kerralla menimme Keski-Espooseen ja sain Miniäisen lisäksi mukaani Toukolaisen. Vesijuoksu on kyllä enttien puuhaa, niin tuhottoman hidasta touhua, että meinaa mennä hermo. Ekalla kerralla juoksin puoli tuntia, seuraavalla kerralla tunnin, kun Minikääpäkin innostui lajista, ja kolmannella kerralla puoli tuntia, kun Touko ei vielä osaa uida. Mutta kohta osaa, niin reippaasti Touko-myyrä liukuu ja polskii, ja pysyy se ehkä metrin-pari pinnallakin. Syksyllä sillä on eka uimakoulu.

-rampanneet lekurissa. Toukolaisen allergiat ja mun polvi ovat olleet syy myös

-shoppailuun. Ekalla polvireissulla kävimme Käävän ja Minikäävän kanssa Ompussa ja tyhjensimme melkein koko Stadiumin. Seuraavana päivänä näin kaverin kahvilla Lippulaivassa, sitten olikin kastemekon nouto Pakilasta ja pieni reissu Kaareen, torstaina oli mun ja Toukolaisen lekurit Tapiolassa ja pääsimme Stockalle. Ja sitten niiden ristiäiskamppeiden metsästys! Vaaleansinistä silkkinauhaa löysimme kangaspuodista Olarista ja kakunkoristeen Tapiolan Stockalta. Tyttöjen asut olikin hommattu jo valmiiksi Pomp de Lux -kutsuiltani, Minikäävälle meni vielä viime kesäiset häävaatteet, joten jouduin hommaamaan suorat housut ja valkoisen paidan ainoastaan Toukolaiselle. Mieskin välttyi vaatekauppareissulta, minä löysin itselleni mustat housut yllättävän helposti minun ja Karpalon hummailureissulla. Olimme bussilla Ompussa auton ollessa rikki ja se meni yllättävän hyvin. Paluumatkalla nappasimme virikehoitolapset Saunalahdesta. Mutta kyllä kolme viikkoa ilman autoa on ihan maksimi täällä Tillinmäessä, vaikka Alepa tuokin ruuat kotiin ja ihanat naapurimme lainasivat tarvittaessa autoaan.

-Ja sitten se fudis. Kääpä on päivät pelannut itse joko treeneissä, peleissä tai pihalla ja illat ja yöt katsonut MM-fudista: ottelut, koosteet ja maalit. Kun ne kaikki kolme on katsottu, on matsi paketissa. Kääpä olikin oppinut ihan fudisstarojen elkeitä: se taklattiin Hesa Cupissa ja sukellus oli niin näyttävä, että tuomari näytti vastustajalle keltaista korttia. Kääpä valittiin kerran kentän parhaaksi kiitäjäksi ja HJK-matsista se sai viirin, sillä teki ratkaisevan 2-1 voittomaalin, kunnon tahtomaalin, jossa piti puskea porukan läpi. Toukolainenkin on potkinut palloa harva se päivä. Eilen olimme Toys 'r' ussissa vaihtamassa fudiskortteja ja sielläkin Kääpä ja Toukolainen pääsivät pelaamaan ihan oikeiden futareiden kanssa. Laskin juuri, että Oiva-poika, 2 kk, on osallistunut jo kolmeen turnaukseen: Espoonlahti Cuppiin, Stadi Cuppiin ja Hesa Cuppiin. Ihan ensimmäisen Karuselliturnauksen, joka pelattiin huhtikuun lopussa, se jätti väliin, vaikka ehtikin siiheksi juuri syntyä. Fudiksen myötä pääsin myös Olympiastadionille ja Stadikan torniin, jotka mulla oli vielä näkemättä.

-Kasvit ovat olleet minun ja Toukolaisen juttu. Löysin Toukolle kivan kasvikirjan, joka esittelee 25 tavallista kasvia. Touko tuntee nyt ainakin leskenlehden, voikukan, valkovuokon, sinivuokon, maitohorsman, lupiinin, keto-orvokin, valkoapilan, puna-apilan, niittyleinikin ja kielon, ja projektimme jatkuu vielä. Juhannuksena se teki taian ja keräsi seitsemän kukkaa tyynyn alle ("Saa nähä, minkä vaimon Touko saa"), muttei muistaakseen nähnyt mitään unia. Kääpä teki taian myös ja näki unta poikaystävästään. Äitiä jännittää, kestääkö niiden suhde kesän yli, kun tyttöä kiinnostaa vaan fudis ja poika on koko ajan reissussa.

-Pihalla ollaan oltu aamusta iltaan. Pieni Taimi hoitaa ahkerasti nukkevauvaansa ja ilahtuu, kun se huolitaan välillä isojen likkojen leikkiin. Välillä Taimi pääsee isojen mukana trampallekin. Huomasin juuri, että tasan kahden kuukauden kuluttua meillä juhlitaan kolmevuotissynttäreitä! Jestas, sitten meillä ei ole taas hetkeen taaperoa. Pojat ovat leikkineet Legoilla ja käävät innostuivat tekemään pädeillä ja puhelimilla Lego-videoita. Minikäävällä on oma pieni neljän pojan kesäjenginsä, ja kaverit tuntuvat olevan nyt se kaikkein tärkein juttu. Yhtenä päivänä pojat poimivat mustikoita ison satsin ja leipoivat sitten piirakan. Toukolainen on löytänyt pihasta fudiskavereita, mutta Kääpää ja Toukolaista on vaikea saada pelaamaan sovussa varttia pidempään. Oiva-poika on saanut kulkea sylistä syliin ja ilahduttaa hymyillään meitä kaikkia.

-Ristiäisetkin saatiin vietettyä. Paikalla olivat Vaari, M, Pappa, P, Marko, L ja L-serkku sekä sylikummi K, P ja lapset. Toisten kummien kanssa pääsemme juhlimaan tällä viikolla. Oiva-poika otti kirkossa vähän maitoa ja oli koko toimituksen ajan rauhallisesti kummin sylissä. Kummi luki psalmin, Pappa isovanhempien rukouksen, Kääpä ja Minikääpä lasten evankeliumin ja Toukon ja Taimin tärkeä tehtävä oli kuivata pikkuveikan pää. Saimme aivan ihanan papin ja juhlasta tuli juuri sellainen kuin piti. Illalla tarjosimme vielä ristiäiskakkua tässä pihassa ja vasta kun lapset oli saatu nukkumaan, ehdimme avata lahjat. Voi mitä ihanuuksia Oiva saikaan, kiitos kaikille!

Nyt ollaan siis loman puolessa välissä. Suunnitelmissa olisi Serena, Lintsi ja Iso vasikkasaari, K&K&K:lla Megazone, Miehellä ja Minikäävällä Nuuksion reissu ja ehkä siellä Pusulassakin pitäisi piipahtaa.

Ja mustikat pitäisi poimia, mansikat pakastaa, auto huoltaa ja perhevalokuvat ottaa!

Nyt onneksi ollaan vaan - Oiva nukkuu ja Touko on kuumeessa. Mies on muun porukan kanssa serkun synttäreillä Ypäjällä, mikä ihana rauha!

No comments:

Post a Comment