Tuesday, April 07, 2015

Pääsiäisloma 2015

Viimeksi haaveilin lomasta, nyt tulee sitten raportti realisoituneesta lomasta eli pääsiäinen -15.

Me ei taaskaan tehty mitään. Ei ollut mitään suunnitelmia ja hätäpäissäni yritin vielä torstaina töissä googlailla vaihtoehtoja. Listalle nousi Serena, Ikea ja Korkeasaari, joista Korkeasaari oli oman top10 listan kärjessä.

Otimme varaslähdön lomaan jo keskiviikkona, sillä pääsin illalla K:n, Miniäisen, Toukolaisen ja Taimiston kanssa Kirkkonummelle uimaan. Reissu oli oikein onnistunut: laskimme koko remmi vesiliukumäestä, kolme isointa pääsivät vähän hyppimäänkin, aloimme hippaa vastavirta-altaassa ja lilluimme terapia-altaassa. Taimia se vähän pelottaa ja kaikkein mieluiten se läträisi pienessä lätäkössä, jossa on lämmintä vettä ja leluja.

Torstaina loma sitten virallisesti alkoi. Olin töissä 6-14 ja vein mukelot, K:n kaveri mukaanluettuna, Tempputemmellyksen Omapomppuun. Saimme seuraksemme K:n, V:n ja L:n naapurista. Reissu oli mukava, vaikka omat kääpäläisemme nahisivatkin keskenään loman alkamisen kunniaksi.

Perjantaina olimme ulkona kolmeen otteeseen, pieni Oivuskainenkin pääsi maistelemaan lunta, hiekkaa ja multa. Se konttaa paikasta toiseen ja jää välillä levyttämään naamalleen maistellakseen materiaalia. Keinumista ukkeli rakastaa ja kikattaa heti, kun joku uskaltaa antaa sille vähän kovemmat vauhdit.

Lauantaina lähdin Kirkkonummelle uimaan T&T:n kanssa. Uimahallissa leijaili tuoreen pullan tuoksu ja jäimmekin vielä kahville ja pullalle uinnin jälkeen. Toukolaisen uimataidot ovat edistyneet kovasti, se sukeltaa veden alla 4-5 m ja pinnalla pysyy muutaman metrin. Eniten se tykkää pyöriä hippaa vastavirta-altaassa, tai no me mennään kyllä myötävirtaan tietenkin. Taimia vesi vähän pelottaa ja mieluummin se istuu terapia-altaan reunalla kuin on kellukkeineen sylissä.

Iltapäivästä pääsimme vielä K:n kanssa Ikeaan. Roudasimme kotiin 14 laatikosta koostuvan parvi/koulupöytä/hylly/kaappi-kokonaisuuden, jonka yritämme tänään palauttaa. Löysimme kyllä myös K:lle kivoja, pinkkejä laatikoita, sohvalle muutaman tyynyn ja toimme pienille tuliaisiksi hiekkaleluja ja sorminukkeja.

Sunnuntaina muni kukko. Lapset etsivät sisältä suklaamunia, sillä ulkona vihmoi räntää. Minä pääsin naapurin K.n kanssa hot yogaan ja illalla kävimme koko remmi pääsiäiskirkossa. Saimme pullaa, teetä ja Kinderit sekä narsissit kaikille.  Pääsiäisen kunniaksi pieni keskustelu Oivan ja Taimin kanssa:

-Paapaapaa!
-Oiva kertoo, että Jeesus on olemassa.
-Mistä Oiva sen tietää?
-No koska Oivalla on vauva-aivot. Kaikki meidän perheessä tietää sen.

Ennen kirkkoa roudasimme K:n tavarat Miniäisen huoneeseen ja Miniäisen tavarat K:n huoneeseen, jonne muutti myös Oiva. Siellä ne nyt nukkuvat kahdestaan, isoveli ja pikkuveli. T&T jatkavat edelleen kerrossängyssään ja K:lla on uusi, kompakti huone, jossa mahtuu kuitenkin näppärästi leikkimään nukkekodeissa Petseillä.

Maanantaina kävin K:n kanssa kahdestaan Kirkkonummella uimassa. Etsimme merenneitojen aarretta, hypimme ja liu'uimme ja aloimme merenneitohippaa vastavirta-altaassa ja minä yritin samalla saada SI-niveltä paikoilleen. Nyt on taas jo ihan ok.

Muuten vietimme päivän metsässä. Miniäinen, A ja A pitivät Toukolle ja Taimille selviytymiskoulutusta. Niiden piti harjoitella nuotion tekoa, ruuan etsintää ja leiriytymistä lähimetsässä. Minä väijyin lähistöllä. Illalla ulkoilimme koko porukka, Mies lähti kaverilleen T:lle ja minä söin lasten kanssa iltapalaksi sipsejä Potteria katsellen.

Huh, olipas se loma - tervetuloa leppoisa arki!

No comments:

Post a Comment