Wednesday, March 25, 2015

Suuria suunnitelmia

Lueskelin eilen Kääpälää läpi ja hymyilytti nämä meidän perheen matkasuunnitelmat. Kovasti ollaan menossa milloin minnekin mutta juuri mitkään suunnitelmista eivät toteudu, useimmiten lähinnä saamattomuuttamme. Vuodenajat vaihtuvat, lomat tulevat ja menevät ja me jäpitetään aina vaan Tillinmäessä.

Listaan tähän näitä viime vuosien suunnitelmia sekä plussia ja miinuksia kuhunkin reissuun liittyen. Jospa se auttaisi meitä päätöksenteossa. En millään tavalla esittele kohteita, sillä oletan, että ne ovat kaikille tuttuja. Mukana on kohteita laidasta laitaan.

1. Italia, Gardajärvi
Mietin joskus K&K:n ollessa pieniä meille sopivaa matkakohdetta ja muutamakin kollega A:lta suositteli meille Gardajärveä. Vaikuttaa kivan vehreältä paikalta.
+En ole koskaan käynyt Italiassa
+Voisi olla viileää heinäkuussakin

2. Kroatia, Split
Täältä oli kotoisin Krakovan kämppikseni Mirna. Näin kuvia, joissa meri kimmelsi kuin turkoosi timantti ja vuodesta 1999 lähtien olen halunnut matkustaa Kroatiaan.
+Uusi maa
-Ei sovi heinäkuun reissuksi kuumuuden takia

3. Englanti, Lontoo
Tänne K haluaisi matkustaa Harry Potterin vuoksi ja reissu onkin aktiivisesti suunnitteilla S-kummin kanssa.
-Ei voida/kannata matkustaa koko porukalla. Kuitenkin olisi kiva tehdä yhteinenkin reissu kesällä.

4. Kypros, Pafos
Olimme häämatkalla Kyproksen toisella laidalla, Ayia Napassa, syksyllä vuonna 2001. Viihdyimme mainiosti, meillä oli kiva allas hotellilla ja kävimme läpi baareja ja ravintoloita.
+Uusi maa lapsille
+Täältä löytyisi hotelli, johon saisimme kahden aikuisen lisäksi koko muun porukan lasten hinnalla.
-Ei sovi heinäkuun reissuksi kuumuuden takia

5. Kreikka, Samos
Kreikassa olimme K:n kanssa vuonna 2005, silloin kävimme Kreetalla. Hotelli oli mukava, hengailimme altailla ja rannalla.
-K:lla Kreikka jo bongattuna
+Ihana Blue Village -kohde
-Ei välttämätöntä tarvetta jumpille ja kerhoille
+Taimi saisi tavata taas Bamsen
-Ei sovi heinäkuun reissuksi kuumuuden takia

6. Tanska, Legoland
Tämä olisi meidän poikien unelmareissu.

7. Ruotsi, Visby
Visbystä löytyisi sekä Peppi Pitkätossu -maa että vesipuisto. Olin itse lapsena Pepin talossa ja olisi kiva mennä sinne lastenkin kanssa ja varsinkin nyt, kun T&T luukuttavat Peppi-CD:tä joka ilta ja Toukolainen osaa tarinat jo sanasta sanaan ulkoa. Lisäksi olisi vielä vesipuisto.
-Ruotsi on Ruotsi
+Tänne voisi lentää

8. Viro, Pärnu
Pärnuun voisi lähteä rantalomalle, mutta toisaalta rantaa löytyy Espoostakin. Kiva paikka joka tapauksessa. Pärnussa olin ensimmäistä kertaa 1996 E:n kanssa, kun reilasimme Balttiassa ja Puolassa. Seuraavan kerran olimme Pärnussa Miehen kanssa kesällä 2003. Vietimme siellä aikaa Vaarin ja M:n kanssa ja jatkoimme matkaa Vilnaan Miehen vanhempien luo.
-Viro on Viro
-Puuttuu se auto

9. Vaellusreissu Lappiin
Tästä on haaveiltu jo pitkään. Minä kävin nuorena aina elokuussa Lapissa vaeltamassa ja 2001ja 2002 kävimme Miehenkin kanssa. Tuttuja paikkoja on Lemmenjoki, Kolmen valtakunnan raja ja Pallas-Hetta, ja viimeksi mainittu olisi meille näillä spekseillä varmasti paras paikka.
-Puuttuu se auto

10. Portugali, Madeira
Tämäkin on ollut meillä monasti tapetilla, aikoinaan W:n reissuperhe tätä meille suositteli ja joululomalla siellä kävivät naapurimmekin. Saaressa kiehtoo sen vehreys ja levadat, mutta pääsisimmekö me vaeltamaan Oivuskan kanssa?
-Kesälomareissu jäisi väliin

11. Kanarian saaret
Yhtenä vaihtoehtona on skipata (taas) kesälomareissu ja matkustaa talvella Kanarialle.
+Kaikille uusi paikka
-Kesälomareissu jäisi väliin

Mutta niin, ollaan me aika onnettomia matkustajia. Jos rahaa olisi rajattomasti, buukkaisin nämä kaikki vaikka heti kalenteriin, mutta kun ei ole, niin tilanne on hankalampi. Mistä aloittaisimme?


No comments:

Post a Comment