Sunday, March 22, 2015

Hiihtoloma + Miniäinen 9 v.

Koululaisetkin pääsivät vihdoin lomalleen. Maanantaille oli luvassa päivä Peuramaalla. Pakkasimme auton täyteen laskettelusuksia, lumilautoja, pulkkia, liukureita ja eväitä ja ajoimme vartin Kirkkonummelle.

Vuorottelimme Miehen kanssa rinteessä, K&K laskivat koko ajan. Valloitimme kaikki rinteet, vaikka lapset viihtyivätkin parhaiten päärinteessä, jossa oli hyndiä.

Sää todella suosi meitä: aurinko paistoi kirkkaan siniseltä taivaalta ja pikku pakkasessa oli mukava ulkoilla. Oiva viihtyi rattaissaan hulinaa ihmetellen, muttei juuri malttanut nukkua.

Kolme tuntia laskettuamme paistoimme makkarat grillikodassa.

Minä pääsin pomppulinnoihin ja pulkkamäkeen pienten kanssa. K&K kävivät myös moottorikelkkailemassa. Kaikki tykkäsivät pyöriä karusellissa.

Koko päivän ulkoiltuamme olimme ihan sippejä, mutta minä olin sopinut illaksi vielä PompDeLux-kutsut meille. Oli ihanaa tehdä ostoksia. Sain isommille pojille välikausivaatteet, K löysi itselleen kivat rosat farkut ja jätskipaidan ja Toukolaiselle ostin shortsit ja T-paidan.

Kolmas lomapäiväni oli sitten perjantaina. Ajoimme Flamingoon heti aamusta. Oiva pääsi pari kertaa uimaan pikku altaaseen ja muuten viihtyi kaukalossaan altaan reunalla - eikä taaskaan malttanut nukkua. Taimi ui reippaana käsipohjaa, mutta lähti välillä kanssani isoon altaaseen. Toukolainen sukelteli villisti myyräuintiaan ja sen perään sai kyllä vähän katsoa, kun ei yhtään tiennyt, mistä päästä allasta se putkahtaa pintaan. K&K uivat keskenään ja tykkäsivät erityisesti vesiliukumäistä ja hyppimisestä. Minä pääsin vesijumppaan ja Mies kävi vuorollaan uimassa. Magic Maya oli mun ja K:n lemppari. Uskalsin myös pitkästä aikaa hypätä kolmosesta, ens kerralla menee sitten vitonen. Päivän sankari oli Miniäinen, joka tuli kolmanneksi pellehyppykisoissa. Ensimmäinen hyppy oli pommi, jossa se räpytteli käsiään ja toinen kierrehyppy, jossa se viuhtoi jaloilla ja käsillä. Ihana poika ja hyvä laji juuri tälle yksilölle: siinä yhdistyy hassuttelu ja kropan hallinta sopivassa suhteessa.

Olimme altailla seitsemän tuntia, välillä söimme vähän lihapullia ja hodareita allasbaarissa. Uintipäivän päätteeksi söimme vielä Hesessä ja olipa kyllä nälkäistä porukkaa!

Täydellinen hiihtoloma: laskettelua ja uintia. Koululaisten hiihtolomaviikon päätteeksi pääsimme vielä juhlimaan 9-vuotiasta Miniäistä. Kivat kekkerit, vieraina oli Pappa ja P, Vaari ja M, M-kummi/eno, L ja L-serkku sekä M-setä.

Eilen juhlimme vielä Miniäisen kaverisynttäreitä. Vieraita oli 13 ja sitten vielä nämä meidän omat 5. Hienosti meni! Bileissä sai ottaa herkkuja kulhoon ja kuljeskella sinne tänne (limut piti juoda alhaalla) eikä edelleenkään kukaan tarvinnut yhtäkään servettiä - talouspaperia tosin meni, kun kuivattiin matolle kaatunut Sprite. Ohjelmassa oli Lego-rakennuskilpailu, aiheena "Kapen kesämaja" sekä perinteinen aarteenetsintä, jota Mies koodasi ja järjesteli kokonaisen päivän. Kolme ryhmää, kolme aarretta ja lopuksi jaettiin saalis. Jäi kyllä hyvä mieli noista kemuista, Tillinmäessä ja Saunalahdessa asuu mukavia ja hyväkäytöksisiä 6-10-vuotiaita nuoria miehiä.

Mutta näissä merkeissä on meillä eletty talvea ja kevättä. Tällä viikolla menen joogaan, bodybalanceen ja cyclingiin, pidän perjantaina lomapäivän ja käyn tekemässä heprean vikan tentin ja viikonlopulle onkin paljon ohjelmaa; K:n fudisturnaus Hyvinkäällä, virpominen ja Toukolaisen sukulaissynttärit. Nyt aletaan juhlia meidän kevätpoikia.

Mukavaa viikkoa kaikille Kääpälän lukijoille, pääsiäislomaa odotellessa!

No comments:

Post a Comment