Thursday, June 11, 2015

Juhlaa

Johan tässä on puoli vuotta huhkittukin ja nyt on ollut monin tavoin juhlan aika. 

Maanantaina vietimme projektin päättäjäisiä saaristoristeilyllä Helsingin edustalla. Vaikka päivällä ukosti ja satoi rakeita, saimme aurinkoisen illan ja oli mukava tiirailla Santista ja Suokkia mereltä päin. Ruokaakin saimme, itse valitsin kalaisan alkupalapöydän jälkeen ruuaksi Pirtuparonin paistettua nieriää, metsäsienikastiketta ja mustajuuri-papupaistosta. Jälkiruuaksi saimme Kartanorouvan kolmen suklaan kakkua, tyrni-vaniljajäädykettä sekä marjakastiketta. Oikein mainio kokonaisuus!

Juhlimme lakkiaisia Bakersissa ja silloin kokeilin tällaista menua, joka oli oikein loistava:

SUPPILOVAHVEROKEITTO
PARILOITU LOHI Pariloituja kasviksia ja savu-palsternakkapyreetä
SUKLAA-VUOHENJUUSTOKAKKU Mustaherukkamelbaa ja sorbetti

Myöhemmin kävimme vielä Bakersissa Miehen kanssa ja silloin valitsin ylikypsää possua, hyvää sekin. Baker's on meille kaikin tavoin tärkeä paikka, sillä siellä tapasimme istuskella lukioaikoina, silloin meillä tosin oli varaa vain kahviin ja joskus harvoin Aleksanterinleivoksiin.


Eilen olimme tiimini kanssa Meripaviljongissa juhlistamassa kesää. Pomo oli valinnut meille klassikkomenun, joka maistui kyllä kaikille.

MENU KLASSIKKO

Silakka
Ryytisinappi silakkaa •  hunaja-smetanasilakkaa
savusilakkatartaria • varhaisperunaa
Ankka
  Paistettua ankanrintaa
rapea ankka-kasviskääryle • kirsikkapaistinlientä
Mansikka
Tuoretta vaniljaista mansikkaa
appelsiini - mascarponemoussea
jogurttijäätelöä • paahdettua mantelia
Neljä ravintolailtaa ja hyvät lounaat päälle - ei ihme, ettei kolme kiloa karise sitten millään, vaikka liikunkin: lauantaina teimme lasten kanssa uimahallireissun, sunnuntaina juoksin 6 km ja eilen tein pyörälenkin ja kävin joogassa. No, ehkä ne vikat ylimääräiset kilot sulavat auringossa yhtä aikaa jätskin kanssa.

Ja vielä yhdet juhlat, parhaat kaikista, meinaan ängetä tähän postaukseen: Toukolainen vietti keskiviikkona kaverisynttäreitään. Meille saapui 10 vierasta, 2 tyttöä ja 8 poikaa. Puolet porukasta oli pihan eskariinmenijöitä ja puolet tarhakavereita. Aluksi lapset leikkivät, sitten avattiin lahjat pullonpyörityksellä ja lopuksi siirryttiin herkkupöytään. Ryhmittelin lapset niin, että villit ja rauhalliset menivät vuorotellen ja jokainen sai viereensä jonkun tutun. Pöydässä hassuteltiin ja herkuteltiin yllättävän pitkään. Sitten riennettiin vielä leikkeihin ja lopuksi oli aarteenetsintä.

Oli kyllä mahtavaa tutustua noihin kaikkiin lapsiin. Huomasin, että syksyllä eskariin menevillä on vielä paljon opittavaa, mutta silti kaikki alkavat jo olla omia persoonallisuuksiaan. On ujoja ja on rohkeita, toinen etenee kyynerpäätaktiikalla ja toinen tirauttaa pari kyyneltä, kun jää jonon hännille. Joku hassuttelee ja toinen ottaa kaiken hyvin vakavasti. Toiselle säännöt ovat ehdottomia ja toiselle tehty rikottaviksi. Voi kunpa jokainen näistä lapsista oppisi tarvittavat taidot matkan varrella ja siirtyisi yhteiskuntaan osaavana ja pärjäävänä, mutta omana persoonanaan kuitenkin - ei minään täydellisenä itsensä kadottaneena ominaisuuscombona.  

Me lähdetään huomenna K:n kanssa Ahvenanmaalle fudisturnaukseen ja tullaan sieltä suoraan juhannuksenviettoon. Ai niin, ja meillä on nyt vihdoin uusi auto, 7-paikkainen metallinmusta Dacia! :)

Mukavaa kesää!



No comments:

Post a Comment