Friday, January 22, 2016

Arkea

Kirjoitan Kanarian reissusta myöhemmin, nyt päällimmäisenä mielessä on tämä arki, joka ei lähtenyt käyntiin ihan parhaalla mahdollisella tavalla. Sitä ennen tämän päivän Aamu-Taimi:

-Äiti, voiksä tuoda mun repun?
-Voit hakea sen ihan itse.
-Miksi mun pitää tehdä kaikki työt täällä kotona?
-Äiti kyllä tekee melkein kaikki työt. (Touko taustalta)
-No sit sä voit hakea sen repunkin!

On lauantaiaamu, lapset heräsivät kuudelta - Taimi uteliaana (onko jo aamu?), Oiva itkuisena ja Touko kaameaan kurkkukipuun, joka nosti kyyneleet silmiin. Toukolaisella on kurkunpääntulehdus. Eilen se heräsi haukkomaan henkeään ja nyt sitten tämä kurkkukipu. Nyt tilanne on rauhoittunut: lääke, kylmä maito ja kuuma kaakao auttoivat, Oiva tiskaa ja Taimi piirtää. Astiat on laitettu kaappiin ja uusi satsi hurisee koneessa ja pahvit odottavat ulkona viejäänsä.

******

Pidettiin suihkutauko, Oiva jäi vielä ammeeseen lotraamaan. Kello on nyt 7.37, vielä 40 minsaa Ryhmä Hauhun.

Kanarialla Taimi odotti eniten kotiin pääsyä, koska silloin alkaisivat uudet Ryhmä Hau -jaksot. Nyt niitä on tainnut tulla kaksi, tosin molemmat ollaan katsottu jälkeen päin Areenasta, mutta nyt olisi tarkoitus katsoa oikein ensi-esitys telkkarista.

Meillä on tosiaan ollut aika raskaat kaksi viikkoa. Saavuimme kotiin kaksi viikkoa sitten puoli yhdentoista maissa illalla. Laitettiin lapset sänkyyn ja aloin setvimään viikon nettipimennon aiheuttamaa aukkoa gmailissa. Sain harrastuskuviot järjestykseen ja työmeilit vilkaistua.

Aamuksi laitoin herätyksen 7.30, sillä pelissä piti olla 8.30. No, heräsinkin sitten jo kuudelta, mutta päätin nousta 6.30. Istuskelin koneella ja ihmettelin, kun kello näytti 8.37. Eikä - minun surkea Lumiani eli vielä Kanarian ajassa! Herätin K:n 7.40, joka puki reippaasti ja lähdimme heti. Olimme kuplalla 8.50, kun peli alkoi yhdeksältä. Pelin jälkeen tulimme kotiin, hoidimme hammaspesut ja aamupalat ja otimme loppupäivän lungimmin.

Saimme laukkuja purettua ja pyykkejä pestyä ja maanantaina olikin kiva viedä lapset tarhaan ja eskariin ja ajella kohti Pitäjänmäkeä. Olimme ehtineet Kehä kakkoselle, kun tarhasta soitettiin: "huomasitteko, että tällä lapsella, jonka juuri toitte tarhaan, on pilkkuja? Hoitajat laskivat niitä puhelimessa ja arvioivat määräksi 50. Itse olin huomannut pari tuntia aiemmin yhden täplän mahassa lasta pukiessani, mutta hetkeä myöhemmin se oli saanut 49 kaveria. Ja muutaman tunnin kuluttua täpliä oli jo 100. Minä pääsin töihin ja Mies Pikku Jättiin. Molemmilla oli kiireinen viikko töissä ja vuorotellen saimme pilkkupojan riesaksemme/iloksemme. Kaiken lisäksi olimme buukanneet samalle viikolle hammaslääkärin, puheterapian, oikomishoidon ja tutkimuksen Jorviin, mutta ihmeen kaupalla saimme myös (yli)työt hoidettua.

Minulla oli joogakertoja käyttämättä., kolme kertaa kolmelle päivälle. Maanantaina ja tiistaina pääsin joogaan ja torstaina futiksen kuntopiiriin. Keskiviikkona kuskasin K:ta. Kaikki nämä illat Mies päivysti kotona. Perjantaina meillä olikin K:n (ja M:n ja E:n) kanssa lähtö Tampereelle turnaukseen. Mies hoiti urhoollisesti muut neljä kääpää ja hengissä ne kaikki oli, kun sunnuntai-iltana kotiuduimme.

Sitten koitti maanantai. Olin oikein illalla fiilistellyt, että vihdoin pääsemme normaalisti töihin, tarhaan, eskariin ja kouluun, kunnes matka jälleen katkesi - automme hyytyi Tillinmäkeen. Ihana naapuri kuskasi meidät tarhalle ja koululle ja päivä kääntyi etätöiksi. Auto hinattiin korjaamoon ja pomo myönsi minulle sijaisauton. Sitä ennen Mies järjesti meille Papan auton lainaan. Asiat alkoivat sujua. Kunnes illalla ollessani tyttöjen kanssa pulkkamäessä Oiva tökkäsi Miestä kynnellä silmään niin että sarveiskalvo nirhautui, saikkua kolme päivää.

Suhasin pikkubussilla lapsia tarhaan ja kotiin, hoidin työt, kotihommat ja harrastukset. Mies ja K tekivät meille päivälliset. Auto hinattiin korjaamoon maanantaina ja tutkittiin torstaina - siinä välissä ehdin ajaa yhden kolarinkin sillä pikkubussilla. Perjantaiaamun yllätys olikin sitten Toukon kurkunpääntulehdus.

No, ei tätä kyllä jaksaisi ilman näitä:

1) "Äiti, sinä uskalsit laskea hyppylistä! Jes!" (haleja ja ylävitosia Taimilta)

2) "Katja, sä oot kyllä ollut tosi reipas tänään!" (Mies)

3) Taimia kiukutti tarhasta tullessa. Oiva haki ison peittonunnunsa, peitteli sillä Taimin ja kömpi viereen pötköttämään ja pyyhki vielä siskon kiukun kyyneleet.

+ Pollea Oiva, joka esittelee uutta taitoaan, varpailla kävelyä.

No comments:

Post a Comment