Wednesday, June 01, 2016

Kevätjuhlaesitykset 2016

Tämä olikin kiva kevät, sillä kaikki lapset olivat esiintymisvuorossa.


Oiva ja muut Toukat esiintyivät perhosina. Ensin ne olivat toukkia ja menivät harson alle nukkumaan, mutta olivat herätessään perhosia, jotka lähtivät tassuttelemaan kuka minnekin. Hieno esitys! Oiva tosin otti sen aika vakavasti eikä edes huomannut meitä yleisössä. Hämmästys oli suuri, kun kävin vielä nappaamassa siitä kuvan perhosena esityksen jälkeen. Se seisoi yksin aulassa siivet selässä ja ilahtui minut nähdessään: "Äiti!" Minä otin kuitenkin siltä vain siivet pois ja tuuppasin muun porukan mukaan. Ja raukka luuli pääsevänsä kotiin, kerrankin päivä tuntui menneen nopeasti.


Taimi ja muut Meteoriitit esiintyivät puolestaan muurahaisina. Niillä oli päässä tuntosarvet ja kädessä jättimäiset porkkanat ja veitset. Laulu meni näin:


Muurahaisten muori

Muurahaisten muori perunoita kuori.::
Pilkkoi porkkanoita, pani pannuun voita,
porkkanoita ja voita::
Muori koitti ehtiä,
piti kovaa kiirettä.
Lapset huusi nälissään;
"KOSKA PÄÄSTÄÄN SYÖMÄÄN?"


Koululaisten esitys oli tänä vuonna Kolme iloista rosvoa Kasper, Jesper ja Joonatan. Eskarit olivat mukana juhlakulkueessa ja Touko sambasi niin hienosti, että olen nyt ihan varma, että tanssi olisi sen juttu.


Kaapo ja muut kolmoset oli Kardemumman väkeä ja lauloivat kuusi laulua. Eskaritkin olivat mukana muutamassa, ainakin tässä klassikossa:


Nyt hiljaa, hiljaa hiivitään
Näin Kardemumman yössä.
On kaikki kansa pötköllään,
Vain rosvot raataa työssä.
Kun pakko on, niin siepataan,
Ei tarpeetonta milloinkaan.

Hei, rensselit selkähän,
Nassakat kourahan,
Kasper ja Jesper ja Joonatan!


Kaapo oli hieman tuskaillut sanojen opettelun kanssa ja lauluvihkokin oli miltei aina hukassa, mutta hyvin ne laulut sitten lopulta sujuivat.


K puolestaan oli yksi rosvoista, Jesper. Se eläytyi rooliinsa niin täysillä, ettei muutamaan viikkoon oikeen muuta miettinytkään, paitsi tietty ripsaria ja Avion Boardia. Ja hienosti esitys sitten menikin. Illan näytöksessä oli kolme tyttörosvoa, K, L ja S ja päivällä oli puolestaan esiintynyt kolme poikarosvoa A, B ja J.


Kylläpä nyt on hyvä mieli - kevätjuhlaesitykset onnellisesti takana, enää pari päivää koulua ja lauantaina sitten todistusten jako. Ja sitten koittaa vihdoin koululaisten jo pitkään odotettu loma. Me työläiset, pienet tarhalaiset ja yksi eskari puurramme vielä neljä viikkoa ja sitten koittaa vapaus vihdoin meillekin.


Aurinkoista kesää!

No comments:

Post a Comment