Monday, May 30, 2016

Vähän liiankin rankka viikonloppu


Perjantai alkoi ihan leppoisasti. Minä olin etätöissä ja Mies toi pienet. Ehdimme syödä ennen K:n peliä. Pelipaitaa ei vain meinannut löytyä mistään, lapsi sanoi katsoneena fudisvaatekorin, puhtaat pyykit, likaiset pyykit ja oman kaapin, mutta ei. No, punavalkoinen pelipaita oli ovelasti naamioitunut joulupukkipuvun päälle roolivaatekaappiin. Paita päälle ja menoksi.

Ajoimme Käpylään, siihen Mäkelänkadun ja Hakamäentien kulmaan. Minä lähdin lenkille ja jätin K:n Taran ja Emmin kanssa. Minulla oli Miehen kello mukana, ehtisin juosta 25 min yhteen suuntaan ja sitten taas takaisin saman matkan. Juoksin ensin Kumpulan siirtolapuutarhan portille, kiersin siitä kasvitieteellisen puutarhan ja muistelin: täällä kävelin aikoinaan työkaverini kanssa, tuohon taloon jätin pyynnön tietojenkäsittelytieteen maisterin papereista, tuossa talossa asui Henna ja tuossa pelattiin Toukon KäPa Spring Cup viikko sitten.

Matka kulki mukavasti ja 50 min meni helposti omaan tahtiin. Myöhästyin pelistä minuutin, mutta se ei haitannut, tilanne oli vielä 0-0. Vastassa oli HJK City ja peli oli tasainen. Meillä oli enemmän maalipaikkoja, mutta ei vaan mennyt sisään. Kunnes lopulta toisella puoliajalla KP antoi hyvän keskityksen ja K juoksi maalille ja sai pallon sisään. HJK teki ärhäköitä vastahyökkäyksiä. KP teki pelin toisen maalin, mutta 2-0 kapeni pian 2-1:ksi ja se jäi onneksi myös pelin lopputulokseksi. Tytöillä on nyt takana viisi matsia ja viisi voittoa – kunpa jatkuisi samanlaisena loppuun asti.

Lauantaina oli Taimilla kaverin synttärit. Sitä ennen kävimme kuitenkin ostamassa tyttöjen ja Oivan kanssa namipäivänamit S-marketista ja minä piipahdin Hannalla ihastelemassa sisustusratkaisuja. Kaapo tarvitsisi huoneeseensa väliseinän ja se saadaan varmaankin Ikean liukuovikaapista. Leveys on 150 cm ja syvyyttä vielä mietin, joko 40 tai 60 + liukuovien viemä 6 cm.

Touko oli viime viikolla kaverisynttäreillä myös. Ne sujuivat hyvin ja jäimme vielä juttelemaan ja pelailemaan J, M, A ja L:n kanssa. Me kaikki aikuiset olemme opiskelleen kemmalla ja päätyneet kuka minnekin. Ja lapset harrastavat futista. Olipa mukava rupatella!

Mutta sitten se viikonloppu. Karkkien ja kaverisynttäreiden jälkeen Mies lähti K&K:n kanssa hakemaan grilliä Verkkokaupasta. Sen parissa sujuikin sitten lauantai.

Kun Mies häsäsi grillin kanssa, minä raivasin taloa, raahasin tavaraa ovesta ulos roskikseen ja Kierrätyskeskukseen. Jälkimmäiseen lähti

  • Jätesäkillinen Taimin vaatteita
  • Iso kassi kenkiä
  • Kassillinen pyöräilykypäröitä
  • Sähkökitara ja vahvari – Mies osti sen joskus K&K:n ollessa ihan pieniä, piti saada jotain omaa vauva-arkeen
  • Viulu – Mun viulu, jota soittelin yläasteella, mutta joka odotti aina vuoteen 2010, jolloin K aloitti viulun soiton. Soittelin neljä vuotta K:n kaverina, mutta kun K lopetti, lopetin minäkin.
  • Vanhat lumilautakengät
  • Seisomalauta
  • Vauvapulkka
  • Ruskea hylly
  • Leluja, mm. palkoita ja Muumi-lentolaukut
  • Ilmankostutin
  • Sarastusherätyskello
  • Läppärilaukku
  • Rikkaimuri

Yksi matkasänky sai uuden kodin naapurista ja eilen veimme vielä Sorttiasemalle neljä äitiyspakkauslaatikkoa ja Ikean löva-lehden. Huh, nyt pystyy taas hengittämään.

Mies lähti lauantaina vielä veljensä ja veljenvaimon kanssa kaupungille ja viihtyi ilmeisen pitkään.

Sunnuntaina olikin sitten Naisten kymppi, johon osallistuin K:n kanssa. Lähdimme hyvissä ajoin Stadiin, menimme Kökkelistä junalla, ja ehdimme hyvin hakea paidat, kierrellä kojut ja viedä tavarat säilytykseen. Ennen starttia esiintyi vielä Maija Vilkkumaa, sekin mun nuoruuden musaa.

K juoksi ja minä hölkkäsin. Lähdin vähän liian kovaa ja takareisikin kramppasi. Luulin olevani paremmassa kunnossa kuin viime vuonna, olinhan käynyt talvella pelaamassa sitä fudista, mutta ei, aikani parani minsalla ollen 1 h 28 min. No, ei oo mun laji, mutta tulipa taas käytyä. Jos kympin juoksee kerran vuodessa, ei varmaan mitään hurjaa kehitystä olekaan odotettavissa. Mun treenit oli 6*5 km. Ihan ok kyllä sekin.

K sen sijaan ei käynyt kertaakaan lenkillä, mutta toki ne treeneissä juoksee pallon perässä. Alun viiden minsa jumituksen jälkeen se pääsi karkaamaan omille teilleen ja juoksi hyvän ajan, 56 min. Kun minä saavuin maaliin, se oli ehtinyt jo laittaa Insta-päivityksen ja syödä fetasalaattinsa.

Lähdimme piknikin jälkeen kotia kohti, aurinko helotti jo kirkkaalta taivaalta, juoksun aikana oli pilvisempää. Minä tein vielä kierrätyskeskusreissun ja kävimme Taimin kanssa kirkossa. Se on ihan fiiliksissä pyhäkoulusta, tänään sieltä sai saippuakuplia.

Sunnuntaina olikin sitten takki aika tyhjä. Kämppä raivattu, kymppi juostu – mitä seuraavaksi?

No tietty töitä, lapsia, töitä ja lapsia, kuinkas muuten.

No comments:

Post a Comment