Monday, May 23, 2016

Kohti lomaa



Taas sain vapaapäivän! Nyt käytin sen pienten kanssa. Veimme ensin auton Laakkoselle huoltoon. Vietimme kaksi tuntia leikkien, piirrellen ja eväitä syöden. Siinä vaiheessa, kun meinasi mennä hermot, otimme vielä kuumat kaakaot.


Laakkoselta jatkoimme matkaa Angry Birds -puistoon. T ja O olivat ihan innoissan. Taisku uskalsi laskeutua korkealta pylvästä pitkin ja Oisku olisi tietenkin halunnut mennä perässä joka paikkaan.


Kun olimme kiipeilleet tarpeeksi, jatkoimme matkaa Leppävaaran uimahalliin. Kävimme läpi seitsemän allasta: lasten allas, pikku allas, kaksi poreallasta, iso terapia-allas ja sitten vielä ulkoa löytyvä pikku allas ja terapia-allas. Ja lopuksi sitten saunaan.


Uintiosuus oli yllättävän lungi, kun mukana oli vain nämä kaksi uimataidotonta kääpää. Vaikka kuvittelisi, että kolme uimataitoista siihen päälle ei olisi juttu eikä mikään, niin kyllä siitä syntyy ylimääräistä hässäkkää, kun jokainen käy vuorollaan raportoimassa, mihin altaaseen meinaa mennä vai jokohan olisi sauna-aika.

Kun uinnit oli uitu, söimme vielä jäähilejuomat uimahallin kahviossa, tai no minä valkkasin tietty lohileivän. Ajoimme kotiin ja otimme kaikki kolme pitkät päikkärit. Olipa kyllä onnistunut reissu! Oivuska oli niin suloinen uimari, että meinasi sydän haljeta.


Edellinen viikko olikin ollut korvatulehdusviikko. Ensin tutti pois ja huutoa, sitten huutoa, jota luulimme siksi samaksi tuttihuudoksi, mutta olikin siis korvatulehdusitkua, torstaina tarhassa, illalla lekurissa, antibiootit kehiin ja seuraavana torstain jälkitarkastus. Nyt pitäisi olla korvat kuosissa taas ja putketkin ilmeisesti pysyivät.


K on pelannut futista, piirisarjan ykköstasolla on pelattu kolme peliä ja saatu kolme voittoa, minä olen juossut (5*5 km, aika säälittävä määrä, kun on alle viikko Naisten kymppiin) ja pelannut futista, Toukolainen on pelannut futista ja pieni Taimikin aloittin futiksen kesäkoulun. Kaapo ja sen kaveri miettii futista myös, argh.


Minä pääsin myös kavereiden kanssa teatteriin. Kävimme katsomassa KOM-teatterissa Pasi eas here ja se oli ihan huippu! Söimme vielä Sikalassa, kaikein kaikkiaan oikein onnistunut ilta.


Kävimme myös Leea-serkun synttärillä. Serkuksilla sujuivat leikit ja pöytä notkui herkuista. M, L ja Leea-serkku lähtivätkin nyt vuodeksi Abu Dhabiin, toivottavasti päästään siellä käymään talvella.

Kun juhlat oli juhlittu, kävimme vielä Mummin ja Mummon haudoilla viemässä valkovuokkoja. Tunnelma oli iloinen ja haikea. Oli ihanaa päästä käymään, Mummi niin rakasti valkovuokkoja, mutta samalla surin sitä, että meidän lasten mummot asuu Taivaassa eikä ihan kamalasti voi osallistua tähän meidän arkeen. Ollaan välillä niin yksin tämän revohkan kanssa, että joku varamummo olisi enemmän kuin tervetullut.


Lapsilla on riittänyt kaverisynttäreitä: joka viikolle on muutamat synttärit ja muutama lahjan hankinta. Toukolaisenkin kaverisynttärit saatiin vihdoin buukattua ensi viikolle.

Niin ja pääsi Mieskin vähän viihteelle: se kävi K, K, T -kokoonpanolla Elastisen keikalla. Lapset olivat ihan fiiliksissä!

Ja lätkää me on katsottu toki myös, mutta nyt se on sitten ohi. Pari viikkoa ehtii vetää henkeä ja sitten alkavatkin futikset.


Tulevaisuuskin näyttää valoisalta: Touko lähtee kouluun ja sai iltispaikan ja tarhalaiset vaihtavat tammikuussa naapuritontille valmistuvaan yksityiseen päiväkotiin. Se helpottaa kummasti meidän arkea, kun eskarilaista ei tarvitse kuskata erikseen ja pienten tarha siirtyy pari kilsaa lähemmäksi. Jee!


Ja nyt kohti kesää: koululaisilla on enää kaksi viikkoa koulua eikä tarhalaisillakaan ole kuin enää kuusi viikkoa ennen lomaa. Ja sitten koittaa neljän viikon vapaus, joka aloitetaan Legoland-reissulla.


Lomaa kohti, TJ 28!  

No comments:

Post a Comment