Monday, May 02, 2016

Wappu 2016

Me olemme talven jäljiltä niin nuupahtaneita, että wappu, tuo työläisten ja kevään juhla, tuli todella tarpeeseen.

Mies ja K aloittivat vapun vieton fudiskentällä, kuinkas muuten. K oli kapteeni ja luotsasi joukkueensa 9-0-voittoon PuiUsta. K:n joukkue pelaa T04 Ykköstä ja kyseessä oli eka sarjapeli. Iloinen parivaljakko kotiutui meille puoli kymmenen maissa.

Siinä vaiheessa lähes kaikki pienet jo nukkuivat. Olimme viettäneet mukavan kevätillan pihassa. Taimi ajeli fillarillaan, Toukolainen tutki kukkia ja matoja ja Oivuskan kanssa kävimme katsomassa kaivuria läheisellä työmaalla. Tontille nousee yhdistetty hoiva- ja päiväkoti, ja toivon todella, että saisimme siihen paikat T:lle ja O:lle. Syksyllähän Toukolainen aloittaa jo koulun, joten meille jää enää kaksi kuskattavaa, ja nekin viedään samaan paikkaan.

Oiva viihtyy hyvin ulkona. Se täytti keskiviikkona kaksi vuotta ja sai lahjaksi kaivurin. Traktorit ja kaivurit ovat kaikin puolin mieleisiä. Kävimme torstaina kirjastossa ja O löysi kokonaisen kirjan, jossa oli pelkkiä traktoreita. Siitä vasta riemu syntyi! Aiemmin samana päivänä Mies oli käynyt Oivuskan kanssa neuvolassa. Tädin oli tarkoitus testata Oivan sanavarastoa, mutta erehtyi kysymään ensin traktorin. Oiva ei millään malttanut katsoa muita kuvia, vaan käänsi aina traktorisivun esiin. "Trakkori! Trakkori".

Oivaa kiinnostavat myös renkaat ja vanteet. Syksyllä se huomasi heti, kun meidän autoon oli vaihdettu nastat ja nyt keväällä se oli yhtä innoissaan kesärenkaissa. Kaikilla parkkiksilla se käy aina renkaita läpi ja hiplailee vanteita.

Pikkuinen Taimi puolestaan sai tanssituntinsa päätökseen. Se kävi Espoon Tanssiopiston tanssitunneilla tiistai-iltapäivisin syksyn ja kevään ja minä pääsin katsomaan niiden kevätnäytöksen. Ja kylläpä se olikin hieno! Olin aivan hämmästynyt, miten paljon ne olivat vuoden aikana oppineet.

Toukolainen puolestaan tuli kotiin Satudiplomin kanssa. Se oli jo sen toinen, sillä mei teimme yhdessä ensimmäinen. Touko on kova lukemaan ja luulen, että se voisi ruveta tekemään Tapiiri-lukudiplomia. Touko lukee kirjoja vähän laidasta laitaan, romskuja ja tietoa, kun taas isosisko oli samassa iässä aivan hurahtanut Ella-kirjoihin. Lukudiplomissa tulisi luettua kirjoja laidasta laitaan ja se oma maku löytyisi vähitellen.

Ja ihmeiden ihme, myös Kaapolainen sai lukudiplominsa valmiiksi! Kaapo luki viime kesänä paljon ja jatkoi hyvään tahtiin lukemista myös syksyllä. Mutta sitten lukudiplomi, siis sellainen pieni lappunen, hävisi, ja ukkeli jätti homman sikseen. Kaapo oli kuumeessa neljä päivää ja sitä hoivatessani tarkistin lukudiplomitilanteen, Lapsi oli itse asiassa lukenut ihan riittävän määrän kirjoja, mutta tehtäviä pitikin tehdä sitten oikein urakalla. Se ahkeroi niitä 11 kerralla, ja lisäksi kolme kappaletta lintuja ja monta matikkaa. No, onneksi pian koittaa loma: lapsilla on tällä viikolla vain kolme koulupäivää ja sitten alkaa viiden päivän helatorstailoma.

Saimme myös vihdoin vietettyä Kaapolaisen kaverisynttärit. 10 10-vuotiasta pääsi pariksi tunniksi pomppimaan Tempputemmellykseen. Välissä ne vetivät vähän jätskiä, karkkia ja sipsiä ja jatkoivat sitten taas. Oli kyllä just hyvät synttärit Kaapukan ystäville! Juhliin oli kutsuttu pelkkiä poikia, paitsi tietysti A ja E.

No mutta se wappu. Pari päivää oli lastattu niin täyteen munkkeja, donitseja, nakkeja, perunasalaattia, ilmapalloja, kaasupalloja, vesi-ilmapalloja, serpenttiiniä, suihkuserpenttiiniä ja vesisotaa, että ainakin tämän perheen aikuiset lähtivät ihan iloisina töihin.

Ja minä olin viikonloppuun erityisen tyytyväinen, koska

1. Pääsimme Miehen kanssa kahdestaan Nuuksioon
2. Sain tehdä kukkaretken Toukon ja Taimin kanssa
3. Kävimme Saunalahdessa K&K:n kanssa ja nautimme Kane'sit auringon paahtaessa lisää pisamia Kaapolaisen kasvoille.

Kevät, se on todella täällä!

No comments:

Post a Comment