Monday, May 23, 2016

Äiti, Touko ja Turnaus

Toukolaisella oli viikonloppuna eka kaksipäiväinen turnaus, KäPa Sring Cup. Äiti oli ostanut uusia pelisukkia ja nappiksetkin vielä kiiltelivät hienon neonkeltaisina. Uudet sukat on ihan parhaita, Touko saa ne jopa itse jalkaan! Uudet nappikset ja uudet sukat olikin sitten vähän huono yhdistelmä, sillä nappis irtosi yhdessä pelissä ja viikonlopun turnauksesta jäi varpaisiin rakot.


Pelejä oli lauantaina kolme. Lähdimme yhden maissa Kumpulaa kohti ja ajoimme auton Kättärin lähelle parkkiin. Kävelimme kesäisen puutarha-alueen halki ja ihastelimme pitkiä voikukkia, joista saisi hienoja seppeleitä. Touko puhalteli voikukkia ja heitteli varret jokeen.


Pian saavuimme kentille. Kaittimista soi musiikki, aurinko paistoi ja kentillä pyöri pelit. Löysimme Toukon kentän, ekan päivän pelit pelattiin nurtsilla, ja lämppäilimme vähän kahdestaan. Lopulta oli kaikki Haukat koossa, valkut ottivat homman haltuun ja me aikuiset suuntasimme kannustuspaikoille.


Ja hyvin me kannustimmekin, sillä ensimmäinen peli päättyi 3-0 voittoon. Välissä ehti haukata vähän evästä ja sitten olikin seuraava ottelu ja sekin voitettiin. Päivän viimeinen peli meni vähän ihmettelyksi ja päättyi tappioon.


Pelin jälkeen kävimme hakemassa kanttiinista ison pussin metrilakuja ja poimimme tulomatkalla voikukat seppelettä varten. Kotimatkalla kuuntelimme radiosta Suomen matsia, Venäjä johti 1-0. Kun saavuimme pihaan, alkoivat taloyhtiön talkoot olla pulkassa. Mies oli ottanut minulle siiderin ja makkaran, mikä mukava yllätys! Tein vielä vähän pihahommia Taimin kanssa ja järkkäilin ulkovarastoa. Mies lähti K:n, Kaapon ja Toukon kanssa Elastisen keikalle ja minä jatkoin pihahommia pienten kanssa ja laitoin ne kylvyn kautta sänkyyn.


Valvoin myöhään, ja odottelin konserttiväkeä kotiin. Neljä väsynyttä mutta onnellista Ela-fania saapui puoli yhdentoista aikaan.


Meillä oli Toukolaisen kanssa aamulla lähtö yhdeksältä. Ajoimme taas Kumpulaan, saimme auton samalle parkkikselle ja kävelimme kentälle. Tänään pelattiin tekiksellä. Ensimmäinen matsi hävittiin, tokasta tuli tasuri ja kolmas voitettiin. Pojat saivat mitallit kaulaan, fudiskortteja ja alennuskupongin. Touko sai vielä Fair Play -kortin ja Gnistanin viirin - hyvä turnaussaalis!


Touko otti ison päärynäjätskin ja äiti maitokahvin. Nautiskelimme penkillä herkuista ja auringosta. Nyt ei ollut kiire mihinkään.


Alkoi olla nälkä ja ajoimme Selloon. Pääsimme Fukuun lounasbuffaan ja söimme monta lautasellista sushia, minä maistelin kyllä muitakin herkkuja.


Masut täynnä lompsimme kotiin. Hyvä turnaus, ihana viikonloppu, suloinen Touko. Ja se aurinko.

No comments:

Post a Comment