Saturday, November 19, 2005

Siemailen glögiä, kääpä on unilla.

Tänään on äitini synttärit, ylihuomenna veljen ja siitä siten ylihuomenna miehen. Eli yhtä juhlaa tämä elämä. Tosin venäytin selkäni ja pohkeeni ruhjoutui suonenvedon seurauksena, enkä pääse liikkeelle. Muuten olisi lähdetty mummin luo onnittelukäynnille. Nyt sitten kökitään kotona, tosin käävän kanssa päästään sentään ulkoilemaan, sillä mies tulee mukaan hilaamaan tuuskahtelevaa kääpäläistä maasta. Kääpä ei tosiaan osaa kävellä kunnolla toppapuku päällä vaan kaatuu kymmenen metrin välein. Tuskastuttavaa käävälle, kun juoksee jo ihan hyvin ilman toppauksia.

Nyt on muuten tullut paljon uusia sanoja. Tyttöä, kakkaa ja pappaa hoetaan, ja kääpä myös toistelee sanoja (täti, hei isi...). Sanoin käävälle, että "kääpä on pieni poikanen". Käävällä meni kulmat kurttuun ja korjasi heti pontevasti, että "Tyttö!".

Shoppailtiin eilen ja sain uuden Elfan kylppäriin, johon mahtuvat nyt sitten sekä käävän että minikäävän vaatteet. Kääpä luuli tänään kutistuneensa astuessaan kylppäriin, sillä uusi systeemi on 30 cm entistä korkeampi. Kääpä kurkotteli ylintä hyllyä, johon ihan varmasti vielä eilen ylettyi...

Viime viikolla vietettiin myös ensimmäistä ihan oikeaa isänpäivää. Kääpä oli tehnyt perhekerhossa kortin. Annettiin isin kerrankin nukkua pitkään, mutta ysiltä ei enää maltettu odottaa vaan syöksyttiin herättelemään päivänsankaria. Oltiin puettu käävälle mekko ja se sai ojentaa kortin. Minun oli tarkoitus laulaa, mutta en sitten kyyneliltäni onnistunut, kun kääpä viipotti peuhaamaan isin päälle kortti kädessään. Isi sai lahjaksi myös kerhokuvat ja kinuskijätskikakkua riitti koko päiväksi. Niin ja aamiainen vietiin luonnollisesti sänkyyn. Kahvia ei tosin uskaltanut riehuvan käävän kanssa siemailla, vaan siirryttiin suosiolla pöydän ääreen.

Mitäs tällä viikolla sitten oikein tapahtui? Sain ainakin prosemman valmiiksi ja esiteltyä (tosin turpiin tuli), perhekerhoiltiin (käävällä oli huono päivä), lapsiparkissa sen sijaan meni hyvin. Maanantaina oltiin neuvolalääkärin jälkeen vielä terveyskeskuksessa verikokeessa, kun maksa- ja sappiarvot tsekattiin. Pyörryn helposti verikokeissa, mutta en silloin, kun yksivuotias istuu mahan päällä ja pitää kädestä kiinni :) Ei ollut mitään hämminkiä, mutta tulipa käytyä.

Partiossa lapset melkein murhasivat toisensa ja partion jälkeen pääsin vielä kahville ystäväni kanssa. Mitä luksusta! Tiistaina juhlittiin isänpäivää vaarin luona ja eno ja täti riehuttivat kääpäläistä oikein kunnolla. Käytiin myös Ikeassa ja saimme käävälle päiväpeiton ja eteiseen matot. Huh huh, mitä joulukoristeita siellä oli tarjolla! Vetosivat kyllä kääpään, mutta äiti oli kauhuissaan.

Kun katsoo kalenteria, niin tämä viikkohan on ollut yhtä shoppailua: tiistaina Ikea, keskiviikkona suurruokaostokset ja sitten vielä torstainen Kodin Ykkönen. Ollaan oltu liikenteessä käävän ja siskoni kanssa. Matikkaakin taas opetin. Se on ihme, että matikka sujuu ja nuo kouluhommatkin, mutta arkipuheen kanssa on vaikeuksia.

Hahaa, ihan paras ilta oli eilen, kun kisattiin miehen kanssa. Olen saanut joskus töistä sellaisen palapelin, josta pitää rakennella kuvien mukaisia juttuja. Ilta oli jännittävä, ja lopulta osoittauduimme varsin tasaisiksi. Saimme kaikki tehtävät ratkottua, mikä oli ihan kiitettävä suoritus. Muistan nimittäin aikoinani väsänneeni niitä töissä useita päiviä. Tosin siihen väliin oli myytävä niitä servereitäkin.

Mutta siinäpä tämän viikon kuulumiset. Huomenna tulee kavereita kylään kokkaamaan, kivaa!

No comments:

Post a Comment