Friday, December 23, 2005

Kai se joulu sitten tulee.

Olin jo eilen toiveikas minikäävän syntymän suhteen, niin säännöllisesti supisteli muutaman tunnin. Mutta ei, sainkin hirveän hedarin ja päivä mateli Maisan parissa. No, nyt on kääpä menossa unille ja pian päästään kivoihin hommiin: haetaan koristeet kellarista, pannaan kynttelikkö ikkunalle ja nostetaan kuusi sisään. Tervetuloa, joulu! Mies on myrtsinä, sillä on luvassa paketointia, jota se vihaa.

Huomenna sitten vaan ollaan ja syödään. Melkein kaikki on ostettu valmiina, kinkku ulkoistettu isälle ja laatikot mummolle. Aion mässäillä koko päivän: pipareita ja Auraa, sienisalaattia, kotijuustoa, konvehteja, siis kaikkia joulun herkkuja. Paitsi graavilohta en kyllä taida hirveästi uskaltaa ottaa, kun on kerran tämä minikääpä vielä mahassa.

Kääpä on ollut taas tänään todella kultainen: äiti pötköttää sohvalla ja kääpä häärää. Lueskelee kirjoja, kömpii toukkatunnelista, menee piiloon nunnun taakse (Pöö!), rakentelee Duploilla. Ja sitten tuijottaa niitä Maisoja. Maisojen lisäksi tällaisena hedaripäivänä otettiin astetta vahemmatkin konstit käyttöön ja mutusteltiin pipareita ihan kiitettävästi.

Voin taas muuten huoletta syödä niitä pipareita. Edellisellä neuvolakerralla olin lihonut kilon viikossa ja nyt sitten olin mukamas laihtunut neljässä päivässä kaksi kiloa... Niin ne vaa'at falskaa. Ei siis paineita mässäilyjen suhteen.

Meillä onkin ollut tässä nyt muutama oikein kunnon reissupäivä: keskiviikkona oltiin kymmenen tuntia putkeen reissun päällä ja eilenkin vielä. Käytiin keskiviikkona joulumahatapaamisessa, työpaikalla lahjoja noutamassa ja sitten vielä kevyttä shoppailua akselilla Forum-Stokka-Sello. Aika haipakkaa siis. Ryysiksestä huolimatta olin aistivinani ilmassa joulumieltä. Mm. eräs vanha mies nosti rattaat korokkeen yli ja kehui vielä ilmakumipyöriämme!

Eipä tänne kummempia, pian on aatto ja LA:kin häämöttää, rv 39+3!

No comments:

Post a Comment