Tuesday, August 12, 2008

Omaa aikaa ja herkuttelua

Saimme lapset viikonlopuksi, siis oikein kahdeksi yöksi, siskolleni hoitoon. Mies oli perjantai-illan töissä, joten varauduin omaan iltaan Pasilan aseman K-kaupan kautta. Ostin illaksi muutaman lehden ja naposteltavaksi goudaa ja viinirypäleitä sekä tapas-keksejä. Jätskiä löytyikin pakkasesta. Ruuaksi sain niin niin herkkua seuraavan reseptin mukaisesti:

450 g aurajuustokanafilesuikaleita
paprika
iso rasia herkkusieniä

Paistetaan kanat melkein valmiiksi, joukkoon paprika melko isoina paloina ja lopuksi puolikkaat herkkusienet. Nautitaan miniluumutomaattien, jääsalaatin ja tzatzikin (miten lie kirjoitetaankin) kanssa. Jams. Mies ei siihen koskenut, joten sain mättää sitä sitten useammallakin aterialla, eilen illalla söin viimeisen erän.

Perjantai-illan vietin tosiaan lueskellen ja lauantaina lähdimme sitten muutaman koneellisen jälkeen Selloon. Hengailimme siellä viisi tuntia, kävimme tosin pariin otteeseen syömässä. Ostimme pinon kirjoja ja telttapussin. Illalla skippasimme kaverin bileet, mies katsoi Ramboa ja minä luin.

Sunnuntaina odottelimme jo malttamattomana kääpäin saapumista. Niillä oli ollut hyvä reissu, olivat päässeet puistoonkin Amandan, siskon kaverin lapsen, kanssa. Sunnuntaina pyöräiltiin ja lähdimme vielä lasten kanssa naapuripihaan ihan illasta. Pihassa olivat Sara, Eetu, Sameli, Joni, Joona, Jaakko, Jenna, Veera, Joonatan, Alexander, Kanerva ja Kaapo vanhempineen, joten lapsilla piisasi leikki- ja aikuisilla juttuseuraa.

Maanantai olikin sitten vaikea. Minikääpä sanoi heti herättyään "Annea ikävä" ja loppuaika sitten hoettiinkin "Ei Äiväkotiin! Ei Äiväkotiin!". Sinne se oli siskoineen kuitenkin tuupattava, joten lähdin töihin vähän surkein mielin.

Tänään lapsilla oli sen sijaan hyvä aamu. Kääpä löysi heti alkumatkasta madon, ja molemmat kulkivat koko matkan silmät loistaen mato Käävän kädessä.

Otettiin muutes siivooja, kun ei tuolle imuroinnille meinaa löytyä aikaa eikä energiaa. Saas nähdä, millainen tämä firma on. Edellisellä oli nimittäin "vaikeuksia rekrytoida imurointitaitoista henkilökuntaa". Samat resursointipulmat ne taitavat siis olla alalla kuin alalla. Lamaa odotellessa.

No comments:

Post a Comment