Sunday, November 09, 2008

Isänpäivä ja Muurla

Viikonloppu alkoi työpaikan juhlilla ja koska takana oli monta rankkaa viikkoa, meni lauantaiaamupäivä nukkuessa ja kiukutellessa. No, kun ekat pyykit oli saatu kuivumaan, alkoi mielikin olla parempi. Pesimme viikonloppuna

-2*tummat
-1*vaaleat
-2*lakanat
-1*pyyhkeet
-1*villavaatteet

Eli seitsemän koneellista pyykkiä ja siihen sitten peruskäävänhoito päälle. Meidät oli kutsuttu mummolle ja papallekin sunnuntaina, mutta olimme niin ryytyneitä, että hengailimme vain kotona. Tai aika huisketta sekin oli. Käävät mm.

-Rakensivat majoja
-Leikkivät uimahallia: hyppivät uikkarit päällä sohvalta tyynymereen
-Kuuntelivat satuja (live + CD), katsoivat videoita
-Askartelivat mm. siilin, ukkeleita, robotin (ei valmistunut)
-Esiintyivät videotähtinä
-Minikääpä leikki tähteä täkkiin kietoutuneena ja lauloi Tuiki, tuiki, tähtönen
-Kääpä hoiti nukkeja ja osteli niille tarvikkeita kaupastani
-Kiukuttelivat
-Sairastivat, toisella nuha ja toisella yskä
-Leikkivät miehen kanssa Myyrää ja Kotkaa, jossa ammuskellaankin. Minikäävällä oli oma derivaattaleikkinsä. Derivaatta = Möhköfantti.
-Leipoivat teeleipiä
-Yllättivät isin antamalla lahjaksi hienot nalletaulut ja tuomalla aamiaisen vuoteeseen.
-Juttelivat papan, vaarin ja Sami-kummin kanssa puhelimessa.

Eli summa summarum, ei tehty mitään. Kääpäkin kertoi mummolle, että ollaan vaan oltu kotona. Mies tuossa soitti, että jäi kääpäin kanssa kotiin. Molemmat ovat lämpimiä. Toinen valittaa mahaa ja yskii, illalla oksensi vähän, mutta voi olla vaan siitä yskimisestä, ja toisella on nuha. Joten ehkä ihan hyvä, ettei kierrelty tartuttamassa näitä tautejamme.

Edellinen viikonloppu vietettiinkin sitten Muurlassa. Reissu oli aivan täydellinen: sai nukkua, rupatella ja rentoutua. S- ja M-kummit huolehtivat pääasiassa lapsista ja me toimimme vain taustavaikuttajina. Leikit sujuivat kutakuinkin mallikkaasti. Kääpä oli haaveillut leikeistä M:n kanssa ja puhetta oli myös "kolmesta pienestä tytöstä", jotka tulisivat paikalle. Pienet tytöt olivat kotona sairastamassa ja M leikki/tappeli mieluiten Minikäävän kanssa, mutta onneksi L löytyi kaveriksi ja yhdessä ne sitten hyörivät S:n ympärillä.

Jotenkin siellä Muurlassa vaan on aina niin levollinen tunnelma. On ihana tavata ystäviä ja olla vaan. Nyt oli vielä Pyhäinmiestenpäivä, joten edes kauppaan ja kirppiskierrokselle ei tarvinut lähteä. Olisipa elämä aina tuollaista, yhteisöllistä ja rauhallista.

Mutta nyt konetta virittelemään, puolelta alkaa paltsu.

No comments:

Post a Comment