Tuesday, October 30, 2012

Ruotsin laiva, Marrasmarkkinat ja Halloween-juhlat

Viikonlopulle olikin luvassa mukavaa ohjelmaa.

Perjantaina Miniäinen sai kylään ystävänsä Onnin. Onni ja Emil ovat Miniäisen eskaribestikset. Tytöistä kivoin on Aura, mutta sen sijaan Vilman kanssa ne on pussanneet.

Lauantai alkoi Käävän ja Minikäävän Unicef-kävelyllä. Kumpikin keräsi kuusi tarraa ja sponsorit, eli minä ja Mies, köyhtyivät yhteensä kuusikymppiä. Hyvää työtä lapset!

Klo 11 menimme Toukolaisen kanssa koululle, keräsimme Käävän ja Miniäisen mukaan ja aloitimme Marrasmarkkinat. Ensin kokeilimme 2D:n onnenpyörää ja voitimme ison kasan karkkia, poppareita ja myös tavara-aarteita.

Seuraavaksi suuntasimme onkimaan. Lisää aarteita ja kirjabongaus: kirppispöydältä löytyi uudenveroinen Marikki kahdella eurolla!

Nyt meillä onkin sitten meneillään Pohjoismaisen lastenkirjallisuuden projekti. Mäkkäristä on nimittäin saanut taas kirjoja ja Ruotsin matkamme innosti lukemaan vihdoin Astrid Lingrenit. Kun Veljeni Leijonamieli ja Marikki on luettu, teemme reissun Junibackeniin ystäväperheemme kanssa.

Mutta siis Marrasmarkkinat olivat aika hulinaa ja illalle oli luvassa vielä ohjelmaa: Kaapo pääsi Aslanin luo ja minä lasten talvivaateostoksille Käävän kanssa, Kääpä tosin päivysti eläin- ja fudiskaupoissa ja käväisi sovittamassa vain pyydettäessä.

Kun ostokset oli tehty, hain vielä Toukolaisen ja lähdimme Gongeille kylään. Lapset kiipeilivät kattoon ja pomppivat sängyllä eli normisettiä.

Sunnuntaina suuntasimme Saunalahteen. Saimme kavereiksi Gongit ja osallistuimme Halloween-hulinoihin. T&T olivat pukeutuneet tiikereiksi ja K&K olivat demoni ja noita. Noista kemuista saimme saaliiksemme heijastimia, lakuja, tarroja, pienen vatupassin, kaulanauhan, pelipaidan ja Toukolaiselle passelin anti age -käsivoiteen. Kun K&K voittivat vielä ison nallen ja koiran naamiaisista, meillä alkaakin olla mukavasti pakattavaa muuttoa varten.

Sillä mehän muutamme Tillinmäkeen joulukuussa.

Saunalahdesta ajoimme Friisilän Mäksyyn, sieltä Rastaalaan äänestämään ja kotona kohtasimme jo ruotsalaistuneen S-kummin. Oli mukava nähdä ja ehdittiinhän me hyvin herkutellakin.

Niin, me kävimme tosiaan Ruotsissa muutama viikko sitten. Saimme seuraksemme A:n, A:n ja R:n. Kuuden hengen lapsikatraan kanssa oli luonnollisesti varsin leppoisa reissu. Itse asiassa kyseessä oli 75 % osalta ensimmäinen ulkomaanmatka. Kääpähän on ollut Kreikassa vuonna 2005, mutta muille reissu oli ensimmäinen.

Laivalla oli lapsille paljon ohjelmaa. Perjantai-iltana pääsimme heti buffettiin ja Miniäinen sai maistaa mustekalaa. Herkut maistuivat kaikille. Lauantai- ja sunnuntaiaamuina söimme myös buffetissa. Uskomatonta, miten vähän formaatti on muuttunut sitten 80-luvun!

Ja hytitkin olivat entisellään. Saimme laivan kaksi viimeistä hyttiä, C4-hytit kakkoskannelta :) Ensi kerralla osaa sitten arvostaa ylempien kansien hyttejä. Tilan puolesta C-luokka oli ihan jees, mutta hankaluuksia tuotti rattaiden ja kaikkien lasten sullominen hissiin. Ja toki muu jengi ördesi enemmän tai vähemmän.

Lauantaina piipahdimme Stokiksessa. Kävimme BR-lelukaupassa shoppailemassa ja ostimme Halloween-asuja, roskishemmoja, ponin ja petsejä. Illalla pikkuruinen demoni säikytteli humalaisia ja krapulaisia ja noita ja vampyyri osallistuivat ristikkokisaan.

Minä sain viettää iltaa kolmen isoimman lapsen kanssa. Joimme Ville Viikinki -drinksut ja söimme jädet. Meillä oli palkintolipukkeita, sillä Minikääpä voitti limbokisan ja Kääpä ja Minikääpä piirustuskilpailun. Miniäinen piirsi syksyinen metsän ja Kääpä laivan ja majakan. Kääpä valitsi aiheensa sillä perusteella, ettei ollutkaan koskaan ennen piirtänyt laivaa.

Minä olin kuvitellut, että laivan Tax Free vetäisi kääpiä enemmänkin puoleensa, mutta eihän se ollutkaan niin. Totesimme työkaverini kanssa, että nykymarketissa on isompi namivalikoima, joten karkkipussien seassa valtelu on tämän päivän mukuloille ihan perussettiä.

Mutta nyt tänne minun Pohjoismaisen lastenkirjallisuuden tarinatupaan tupsahti Toukolainen, joten aloitan sadun. Olipa kerran...

No comments:

Post a Comment