Friday, November 22, 2013

Tallinna!

Saimme lottovoiton: Miehen (ihana) isä vaimoineen kysyi, haluaisimmeko lähteä päiväksi Tallinnaan, he voisivat hoitaa lapset. No halusimmehan me! Pistimme loma-anomukset vetämään töihin ja kuin ihmeen kaupalla molempien päivän vapaa onnistui.

Niinpä aloitimme laivamatkan kohti Tallinnaa myrskyisenä aamuna. Koko päivän tärkein juttu oli, niin no, kahdenkeskisen ajan lisäksi, syöminen. Säimme aamiaisen laivan buffassa, maissa pippuripihvit, puoli kiloa karkkia päälle ja illaksi olisimme menneet vielä buffaan, mutta emme yksinkertaisesti kyenneet, joten minä valitsin katkarapuleivän ja Mies hampurilaisaterian.

Käyskentelmimme Tallinnassa ja minulla oli koko ajan vähän haikea fiilis - onhan se yksi nuoruuden maisemistani, sillä reissasimme siellä paljon lukioaikoinamme ja vielä myöhemminkin. Saimme shoppailla rauhassa, löysimme tosin lähinnä Miehelle pipon ja lapsille pienet tuliaiset, mutta tärkeintä olikin se päämäärätön kuljeskelu, johon harvoin on mahdollisuutta.

Samaan aikaan toisaalla olivat käävät leiponeet sämpylöitä, sienestäneet takapihalla, tehneet ovikransseja ja Pappa hoiti viulutunnit ja partioon kuskauksen.

Kun torstaille osui vielä Työeläkepäivä ja projektin välibileet ja sunnuntaina pääsin nauttimaan työkaverin luokse kahdeksan ruokalajin aasialaistyyppisen menun, kysyi Kääpä ihan oikeutetusti, miksen ole nykyään koskaan kotona.

No mutta nyt taas olen. Paitsi viikonloppuna, jonka vietän Minikäävän, Käävän ja 80 muun partiolaisen kanssa Kiljavalla, lapsuuden maisemissani. Jännä nähdä, miten paikka on lähes 30 vuodessa muuttunut. Ja jännä nähdä, miten hermoni kestävät sellaista lapsilaumaa, mutta onneksi meitä aikuisia on lähdössä mukaan iso joukko.

Sitä ennen on kuitenkin luvassa vielä rinkan pakkausta, fudista ja viulua. Kääpä esittää lauantain konsertissa Sätkynuken ja Iloisen rallatuksen. Toivotaan, että esitys menee putkeen. Minikäävällä on edessä viikon päästä uudentyyppinen koitos, elämänsä ensimmäinen shakkiturnaus. Saas nähdä, kuinka käy. Niillä on nelihenkinen joukkue ja jokainen saa pelata 3-4 matsia. Toivotaan, että Saunalahden ekaluokkalaiset tuovat voiton kotiin.

No comments:

Post a Comment