Sunday, December 01, 2013

Kaksi viikonloppua

Onpas taas ollut kiireistä! Onneksi siivota voi vähän kursorisemminkin ja ruuat saa tilattua Alepasta, kunhan ehtii naputella tilauksen. Nyt ehdimme ja saamme ison satsin ruokaa tiistaina. Olemme nyt tilanneet sieltä kolmisen kertaa kuussa ja se kyllä jeesaa arjessa, tarhan lisäksi meidän ainoa kotiapu.

Käävällä on ollut fudista ihan riittämiin. Pari viikkoa sitten ne kävivät Miehen kanssa pelaamassa muutaman matsin Hakaniemessä ja treenejä on aina perjantaisin, sunnuntaisin ja maanantaisin, ellei sitten ole pelejä, kuten tänään: Tähtitytöt vs. Tähtityöt ja Tähtitytöt valkoiset vs. FC Kontu. Käävän jengi voitti ensiksi mainitun 4-2 ja tokassa Kääpä oli maalissa - ja kyllä jännitti! Hienosti se likka pelasikin, torjui jopa ihan ylälaidan, vaikka on sellainen kirppu, ja vastustajajengin valkkukin kävi oikein sitä kehumassa. Kääpä  palkittiin vielä viirilläkin ja FC Konnun viiri on näille espoolaislapsille harvinaisuus. Peli päättyi 2-2, vaikka vastujat olivat päätä-paria pidempiä nollakolmosia.
Viime viikonloppuna minulla, Käävällä ja Minikäävällä oli partioredu. Sitä ennen kävimme kuuntelemassa Kääpää ja muita pieniä viulisteja Juvenaliassa, Kääpä soitti Sätkynuken ja Iloisen rallatuksen. Mies jatkoi papanoiden kanssa kotiin, me ajoimme Kiljavalle. Käävät pääsivät heti pum-pum-leikkiin, butsikabumiin ja naamioaskarteluun. Illalla oli naamiaiset, Kääpä oli vampyyriprinsessa ja Minikääpä demoni, ja vierailipa itse Joulupukkikin retkellämme. Minä sain armon nukkua johtajiston huoneessa, en sudarien seassa, ja nukuinkin ruhtinaalliset seitsemän tuntia putkeen! Sunnuntaina vietimmekin sitten koko päivän ulkona. Lapset rakensivat ihan mahtavan majan ja minäkin sain tuulettaa päätäni eikä vilukaan tullut uusissa Soreleissa.
Tiistai oli tiukka päivä:
-8 h duunia
-Käävän viulutunti 15.30
-Pienet tarhasta, Minikääpä ilttiksestä
-Ruoka
-17.45 partioon
-19.10 tukka putkella Tapiolaan
-19.30 Juvenalian konsertti, minä ja Kääpä keskityimme kuunteluun, Miniäinen teki myös matikkaa
-21 Subiin ja kotiin

Onneksi aina ei ole ihan noin hoppu.
Tämä viikonloppu oli myös aika tiivis. Mies vei Käävän fudistreenien jälkeen A-kummille yökylään, minä olin pienten kanssa kotona. Lauantaiaamuna minä jäin pienten kanssa kylpemään ja tekemään kotihommia, kun Mies lähti Minikäävän kanssa shakkiturnaukseen. Turnaus kesti seitsemän tuntia ja jokainen sai pelata kolme 2*20 min peliä. Pari ekaa peliä Minikääpä hosui, mutta kolmannessa se malttoi harkita siirtonsa ja voittikin vastustajansa.
Pelasin tänään Minikäävän kanssa ja hienosti se pelaa 7-vuotiaaksi, en olisi pärjännyt ilman Käävän vinkkejä. Toukolaista vastaan sentään pärjään, mutta siinä pelissä vaatii taitoa syöttää omia ukkoja niin, ettei vastustaja huomaa fuskua. Toukolainen voittikin minut sekä shakissa että Afrikan tähdessä ja oli niin polleana että.
Kahdelta lähdimme bussilla ja ratikalla pikkujoulutupareihin L.n, P:n: V:n jaV:n luo. Lukiokaveriporukka on lisääntynyt kiitettävästi, sillä nyt meillä oli entisen kuuden lukiokaveruksen sijasta 14 juhlijaa, vaikkei kaikista perheistä ollut edes täyttä edustusta. Kylläpäs piparit, tortut ja glögi maistuivat hyviltä! Ja ne juustot! Papanat ahmivat konvehteja ja satsumoita, mitä nyt Toukolainen ahtoi kolme joulutorttua eikä vaikuttanut edes ähkyltä. Ihana oli nähdä teitä kaikkia, kiitos vielä L!
Saimme kyydin kotiin, Mies oli poiminut yökyläilijänkin kyytiin Paavalin kirkolta. Illalla meillä oli vähän väsynyttä jengiä, mutta aamulla starttasimme taas kahdeksalta Käävän kanssa kohti Myllypuroa ja fudismatseja.
Tänään on matsien lisäksi treenattu enkkua ja matikkaa, laulettu Hoosiannaa (kirkkoon emme taaskaan ehtineet), pelattu shakkia ja jotain uudella Wii myy-konsolilla, käyty kaupassa ja pesty pyykkiä, kylvetty ja rauhoiteltu raivareita saavia kääpiä. Illalla rykäisin vielä kasaan eksegetiikan harkkatyöni ja kyllä - nyt olen teekupposeni ansainnut. Klo 22.11 kaikki käävät nukkuvat, ihmeiden ihme!

No comments:

Post a Comment