Thursday, December 26, 2013

Joulun jälkeistä elämää

Heräsin taas kukonlaulun aikaan mutta käävät (ja Furbyt) vasta 7.30. Ensin alakertaan käppäili Toukolainen, joka oli herännyt märästä sängystään. Sillä on yövaippa, jonka se ottaa unissaan pois ja näin näy aina toisinaan. No, se oli kuitenkin nähnyt hyviä unia. Pian alakertaan saapui Miniäinen, joka rakensi illalla silmät ristissä Chima-leijonalinnakettaan ja jatkoi hommaa heti herättyään. Pian portaissa kolisteli pikkuinen Taimi Furbynsä kanssa. Kääpä ja Mies vielä koisivat, ellei sitten Kääpäläinen lue Hobittia sängyssään.

Tiedättekö Furbyt? Meille Joulupukki toi niitä neljä, jokaiselle omansa, ja ne ovat kyllä varsin rassaavia tapauksia. Ne kalkattavat koko ajan ja välillä ne on pakko viedä saunaan rauhoittumaan.

Nyt alkoi autoradan rakennus. Toukolainen sai Joulupukilta Hot Wheels -autoradan, joka on siitä kiva, että ihan pienetkin osaavat rakentaa sen itse, siitä voi tehdä vaikka miten monenlaisia versioita ja kaikki pikkuautot kelpaavat.

Meillä oli pitkästä aikaa paljon porukkaa joulupöydässä. Oli Vaari, M, Tomppa, Miehen veli M ja minun siskoni A. Käävät olivat ihan täpinöissään! Ja minusta oli ihan mahtavaa, että aikuis-lapsisuhde oli 7-4! Kaikki saivat huomiota ja oli patterien laittajia ja lelujen kasaajia.

No nyt taitaa herätä Kääpäkin. Huomenta pörröpää! Kane moikka!

Vähänkö nauratti tässä yhtenä päivänä, kun Kääpä kertoi lukeneensa kirjastossa vanhemmille suunnattua kasvatusopasta. Sen mukaan 9-12 -vuotiaat lapset valehtelevat niin, että ne tapittavat suoraan silmiin. Koska Kääpä haluaa olla tietenkin hyvä huijaamaan ("En ole soittanut viulua! Hävittiin matsi!") se ei tietenkään katso silmiin, vaan mieluiten lattiaan, vilkuilee tosin välillä silmiinkin. Ja ihmettelee sitten, miksi huijaukset eivät mene läpi :)

Kääpä on nyt hurahtanut Hobittiin ja TSH:hon. Oltiin eilen ja toissapäivänä sen kanssa vitosen lenkillä ja lapsi leikki samoojaa. Se loipotti pitkin metsiä eikä edes pludannut, vaikka loikki villisti ojien yli. Tänään ne menee Miehen kanssa leffaan katsomaan uuden Hobitin, minä pääsen muiden kanssa shoppailemaan (perunoita, vessapaperia, pesupulveria, laskettelukypärät ja sauvat) ja kirjastoon.

Jotain piti kirjoittaa vielä Toukolaisestakin, mutta nyt täällä on sellainen meteli, etten kuule omia ajatuksiani. Palaan vielä.




No comments:

Post a Comment