Friday, January 03, 2014

Uusi vuosi unohtui...

Huomasin, että olin hypännyt kokonaan uudenvuoden yli.

Se sujui varsin perinteisesti, tai no, olin ensin lasten kanssa HopLopissa koko päivän. Meillä oli rasiassa eväänä keksejä, myslipatukoita ja pähkinöitä ja iltapäivällä söimme myöhäisen lounaan Hesessä. Otin itse katkarapujokirapusalaatin, joka oli yllättävän hyvä. Lopuksi lapset saivat vielä jätskiannokset.

Maanantaina olimme tehneet kauppareissun. K&K olivat naapurin A:lla kylässä ja saimme Miehen kanssa kauppa-avuksi T&T:n. Kauppa oli yllättäen tupaten täynnä eikä meille riittänyt edes ostoskärryjä. Niinpä sitten kiskoimme kolmea koria perässämme, yksi oli aikuisella, yksi Toukolaisella ja yksi Taimistolla. Urheasti ne raahasivat ostoksensa kaupan halki eikä kukaan edes töninyt tai tuuppinut pieniä vaan saivat sen sijaan ystävällisiä kommentteja aikuisilta. Hyvä T&T!

Ja sitten se uusivuosi. Söimme kotona vähän savulohta, perunaa, nakkeja ja perunasalaattia ja jatkoimme vielä myöhemmin naapuriin hodareille. Aikuiset saivat herkullista, hyvin hautunutta lihapataa.

Seitsemän jälkeen lähdimme läheiselle kentälle katsomaan raketteja. Naapurin V ja L olivat aika kauhuissaan, kuten myös meidän Kääpä (edelleen) ja naapurin A ja E. Sen sijaan Miniäinen ja Toukolainen nauttivat, kuten naapurin isoveli A. Taimi-pieni nukahti rattaisiin räiskeen ollessa kovimmillaan.

Tulimme omaan pihaan polttelemaan vielä tähtisädetikkuja, Taimi jatkoi uniaan. Saimme sisällä vielä sipsejä ja valoimme tinat. Kymmeneltä oli yhdellä naapurilla iloutulitus, ja K&K kävivät katsomassa sen E:n ja A:n kanssa, Toukolainen pistettiin unille keijusadun saattelemana. Isommat valvoivat puoli yhteen, mutta ulos niitä ei enää puoliltaöin päästetty, ehkä ensi vuonna sitten.

Me sinnittelimme Miehen kanssa yllättävän pitkään, oma rytmini on ihan lomamoodissa. Mies sai sen sijaan lomaa vain yhden päivän ja on tehnyt urheasti töitä meidän muiden lomaillessa. Mutta onneksi nyt koittaa yhteinen kolmen päivän lomaputki!

Hyvää Uutta Vuotta kaikille! Mietin, että pitäisikö tässä oikein kerrata edellisvuotta, mutta en aio: mitään kovin ihmeitä ei tapahtunut, vain sellaista hyvää perusarkea. Sitä samaa toivon myös vuodelta 2014.

No comments:

Post a Comment