Thursday, January 02, 2014

Kulttuuria ja kummeja

Pääsin eilen leffaan! Kävimme kaveriporukan kanssa katsomassa uuden Hobitin ja oli kyllä rentouttava reissu. Yllätyksekseni siinä seikkaili myös oma suosikkini Legolas.

Luin myös vihdoin sen Riikka Pulkkisen Vieraan loppuun. Raja, Totta ja Vieras ovat olleet kaikki hyviä kirjoja, ei mitään ihan ykkösiä mutta kaikin puolin jees lukukokemuksia. Edellinen kirjani kun oli se Taivaslaulu, niin siihen verrattuna Pulkkinen vaikutti vähän pliisulta. Myös Westön Kangastus38 oli hyvä, ja se taisikin olla edellinen lukemani romsku, jos koulukirjoja ei lasketa. Vieras ja Kangastus lähtivätkin nyt kiertoon seuraavalle lukutoukalle.

Kääpä luki pari päivää sitten Hobitin ja nyt on menossa Taru Sormusten herrasta. Hobitin se luki viidessä päivässä ja kai minukin nyt sitten vihdoin pitäisi. Pikkuveljeni yrittin saada minut koko lapsuuteni lukemaan noita Tolkieneja, mutten kiusallanikaan lukenut. Olen niin vankkumaton realisti, että olin satavarma, että fantasia ei uppoa, mutta näin vanhemmiten ei tarvitse enää olla niin mustavalkoinen.

Kävimme eilen lasten kanssa viemässä luistimet teroitukseen ja ostimme samalla reissulla Minikäävälle uudet. Marssimme ensin Intersportiin mutta kävi kuten ennenkin siinä liikkeessä: emme saaneet palvelua, vaikka asiakkaita oli alle kourallinen. No, koska kärsivällisyyteni ei riitä tällaisiin anti-asiakaspalvelutilaisuuksiin, marssimme Stadiumiin. Kymmenen minuutin vierailun aikana saimme ystävällistä kohteulua neljältä työntekijältä, saimme sopivat luistimet, Käävälle parit collarit ja jätettyä viidet luistimet teroitukseen. Jatkossa en enää edes yritä kokeilla muita liikkeitä, vaan käymme jatkossakin aina tuolla Stadiumissa: paras palvelu, parhaat valikoimat, edullisimmat hinnat.

Valkkasimme myös iltapäiväherkut ja naapurin J:lle lahjan. Mies oli kotona etätöissä ja pääsimme suoraan lounaspöytään. Tunnin päästä saapuivatkin sitten odotetut vieraat: Minikäävän M-kummi ja Käävän S-kummi. Käävät saivat höpsötellä rakkaiden aikuisten kanssa, me lymyilimme Miehen kanssa mieluiten alakerrassa. Minikääpä äjrjesti shown, jossa se tuli kaapista ulos joka kerta eri roolivaatteissa, M ja S saivat tutustua Furbyihin ja leikkiä Trash Packeillä (M kerää niitä myös) ja Minikääpä voitti S:n shakissa.

Tänään on vika päivä lasten kanssa viisistään ja sitten koittaakin kolme yhteistä päivää. Olin suunnitellut meille lauantaille retkeä Retkiaittaan partiomerkkiostoksille, mutta saimmekin tilattua ne netistä ja aikaa säästyy muuhun. Käävällä on fudis pe ja su ja turnaus maanantaina ja minä käyn suunnittelemassa partiokevään maanantaina, mutta muuten meillä ei ole mitään. Kiva olisi päästä luistelemaan, uimaan ja ehkä Huimalaankin, mutta katsotaan nyt, miten tunnit riittävät. Onneksi elämä ei päättyne 7.1 vaan jotain voi säästää myös töiden alkamisen jälkeiseen aikaan.

No comments:

Post a Comment