Saturday, November 15, 2014

Epäjatkuvuuskohtia

Kotipätkäni, 15.3 - 31.12.2014, on pian päättymässä.

Olen opiskellut
-Käytännöllistä teologiaa
-Systemaattisen teologian näkökulmia ja
-Hepreaa

Lapsilla on ollut partiota, fudista, uimakoulua, viulua, mupea ja telinetramppaa. Minä, T, T ja Oiva käymme perjantaisin perhekerhossa. Minä juoksen ja vesijuoksen ja loppukesästä kävimme Oivan kanssa jumpassa.

Arki soljuu kohtalaisen tasaisena, välillä väsyneempänä ja välillä pirteämpänä. Matkan varrelle mahtui muutama epäjatkuvuuskohta - pienehkö myllerrys, joka sai normiarjen tuntumaan joko helpolta tai kohtuuttoman työläältä riippuen epäjatkuvuuskohdan luonteesta.

1. Evakkoviikko. Äitiyslomani alkupuolelle osui evakkoviikkomme. Majoituimme huoneistohotellissa Kivenlahdessa ja lasten roudaus tarhaan ja kouluun muuttui astetta työläämmäksi. Viikko sujui kuitenkin kohtalaisen kivuttomasti ja suurin saavutukseni oli partiomerkkien ompelu paitoihin.

2. Rikkinäinen auto. Meillä on ollut auto nyt 7,5 vuotta ja kun se hajoaa, huomaa, miten riippuvaiseksi siitä on tullut. Tarhalaiset olivat vielä kesäkuun hoidossa ti-to ja kun autoa ei ollut, kuljimme julkisilla. Kävelimme vauvan kanssa tarhalle ja tulimme usein bussilla pois. Söimme ensin tarhan pihasta metsämansikoita ja bongasimme muutaman kukan. Sitten kävelimme pysäkille ja jäimme odottamaan. Pysäkki oli ihan tien vieressä ja ainoa virike oli poisharmaamaton sora. Lapset etsivät pullonkorkkeja, timantteja, tasapainoilivat tien reunalla ja leikkivät mielikuvitusleikkejä. Elämä hidastui.

3. Stadi Cup ja Hesa Cup. K:n ekat pitkät fudisturnaukset. Antoisia vaikkakin rankkoja viikkoja molemmat, Stadi Cupin aikaan autostamme hajosi vielä kytkin, mikä mutkisti kuviota huomattavasti. Yhtenä päivänä matkustimme bussilla ja panikoimme Ruoholahdessa, kun emme mahtuneet seuraavaan bussiin rattaiden kanssa. Toisena päivänä reissasimme junalla ja pelaaja sai pitää pientä veljeä sylissään.

4. Espanja. Meidän perheen eka lentomatka seitsemän hengen perheenä, edellisellä lentomatkalla meitä olikin kolme, joten jo oli aikakin.

5. Autokolari. Jouduimme autokolariin ja Hondamme pääsi viikoksi telakalle. Suurperheen logistiikasta vastasi viikon ajan Kia Rio, näpsäkkä viiden hengen riisikippo.

Mutta nyt olisi tilauksessa sitä tasaista arkea aina jouluun asti, sitten leppoisa kahden viikon loma ja tammikuussa takaisin töihin. Pino mustia housuja, musta nahkalaukku ja kengät. Tietsikan saa töistä.


No comments:

Post a Comment