Friday, December 05, 2014

3-vuotias prinsessa

Olemme saaneet juhlia 3-vuotiasta isoa tyttöä koko syksyn.

Synttäreitä juhlittiin ensin sukulaisten kanssa. Pappa ja Päivi kävivät tuomassa paketin, sitten söimme kakkua M:n ja L-serkun kanssa, sunnuntaiaamun brunssille saimme H-kummin perheineen ja illalla tapasimme vielä M-kummin ja L:n luistelukisojen jälkeen. Kylläpä Taimi olikin polleana juhlaviikonlopustaan!

Jatkoimme juhlallisuuksia hammaslääkärissä. Taimi oli superreipas ja kertoi, että meillä on namipäivä kerran viikossa ja että janojuomana on vesi. Hampaat laskettiin ja iso tyttö sai valita tarran.

Päiväkodin vasukeskusteluun pääsin seuraavaksi. Taimi on taitava leikkijä ja leikkii sekä tyttöjen että poikien kanssa ja kaikki leikit sujuvat. Taimi tykkää myös pelata lautapelejä, kuunnella satuja ja laulaa. Taimilla on askarteluissa selkeä oma visio, mutta hänestä on myös mukava rupatella muiden kanssa ja kysellä, mitä kukakin tekee. Vastaavasti leikeissä Taimilla on omia ideoita, joihin muut lähtevät monasti mukaan.

Sitten oli vuorossa neuvolan 3-vuotistarkastus. Taimi osasi sanoa, mikä on iso Muumi ja mikä pieni ja osoittaa kuvasta, mikä on pullo, mikä pallo ja mikä pelle. Tasajalkaa piti hyppiä ja varpailla kävellä. Taimi piirsi viivan ja ympyrän ja oli mittauksissakin reipas.

Juhlallisuudet huipentuivat toissapäiväisiin kaverisynttäreihin. Juhliin oli kutsuttu vain tyttöjä, sekä pihasta että päiväkodista, vaikka Taimin paras tarhakaveri onkin poika. No, minkäs teet, jos meinaa järjestää prinsessajuhlat, jotain rajauksia on tehtävä.

Juhliin saapui näiden meidän viiden lisäksi viisi suloista prinsessaa. Ne kirmasivat oitis yläkertaan leikkeihin, kävivät pikaisesti kakkupöydässä ja jatkoivat taas liehumistaan. Yhden porukan sai pariin otteeseen komentaa pois sängyltä hyppimästä, mutta muuten prinsessat käyttäytyivät varsin asiallisesti. Alakertaan olimme laittaneet ponit ja petsit ja yläkerrassa sai leikkiä kotileikkiä. Juhlat päättyivät perinteisesti ongintaan ja lopuksi synttärisankari antoi kaikille vielä läksiäishalit.

Ihanat juhlat, ihanat pienet ystävät, ihana Taimi-prinsessa.


No comments:

Post a Comment