Friday, December 05, 2014

Joulua kohti

Tämän torpan tontut ovat ahkeroineet ja miltei kaikki lahjat on jo hommattu. Nyt voi sitten keskittyä joulun odotukseen.

Sunnuntaina olimme päiväkodin pikkujouluissa. Veimme sinne kasan torttuja myytäväksi ja saimme mukaamme lämpöiset villasukat minulle ja K:lle sekä kasan ongintapalkintoja kolmelle keskimmäiselle. Pojat valitsivat mahtavasti koristellut leivokset ja lapset saivat pillimehut.

K oli samaan aikaan kaverinsa synttäreillä Hard Rock Cafessa.

Koska oli ensimmäinen adventti, halusin päästä pitkästä aikaa laulamaan Hoosiannaa. Kukaan lapsista ei lähtenyt kaveriksi ("Saako sieltä herkkuja?" "Ei saa, siellä vaan istutaan ja lauletaan."), joten pääsin yksin matkaan. Neljäksi menimme kuitenkin vielä Suvelan kappeliin perhemessuun. Tapasimme pojat kastaneen Marja-papin, Oiva iso-Oivan ja Touko iso-Toukon. Hyvä reissu!

Joulukuun aamut ovat helppoja, sillä saa nousta avaamaan kalenterin luukun. Taimilla on Lego Friends, Toukolla Lego Star Wars, Kaapolla Lego City ja K:lla Kinder. Partiokalentereita meillä on kolme, T&T:lla omat ja isoilla yhteinen sekä Kaapolla myös perinteinen M-kummin tuoma SPR:n kalenteri.

Taimi lukee juuri minulle ja Oivalle runoja. "Mansikoita, mustikoita, karpaloita, karpaloita. Tam-tam-taputus, tam-tam-taputus." Lauantaina saimme kuulla sadun:

-Isi ja äiti olivat ihan puhki. Sitten kylään tuli alaston ihminen.

Taimi myös laulaa paljon, mm.

-Kaikkia naurattaa hah-hah-haa kun tiikeri kakkaa!

Mutta nyt on minun vuoroni lukea satu, jotta Taimi pääsee päikkäreille ja me Omapomppuun.

Ai niin, nyt on Oivakin hammaspeikko! Ja meidän vika yhteinen heprean luento ohi. Enää tentti ja sitten on syksyn kouluhommat paketissa. Tammikuussa töihin.

No comments:

Post a Comment