Sunday, May 03, 2015

Oiva 1 v.

Vauvavuosi on ohi! Oivuskainen, Oisku-Poisku, Keke, Koistinen, Karpalo täytti vuoden viikko sitten.

Olimme valmistelleet ukkelille asianmukaisen aamiaisen: muutama prinssinnakki, karjalanpiirakka, satsumaa ja viinirypäleitä. Herätimme unisen ukon laulamalla Paljon onnea vaan. Uinivaippa vaihdettiin ja päästettiin vauva herkuttelemaan. Nakit se pisteli ensimmäisenä ja hymyili onnellisena. Karjalanpiirakassa olikin työstämistä, hedelmiä se napsi myös mielissään.

Aamiainen jäi hetkeksi kesken, sillä lahja piti vielä avata ennen äidin töihinlähtöä. Oivuskainen sai ison paketin metsäneläin-Duploja ja vaikutti tyytyväiseltä valintaan. Rakentamiseen se sai apuja isommilta, mutta purkaminen onnistuu myös omin voimin.

Lauantaina puunasimme kodin. Saimme yllättäen avuksemme Kaapolaisen ihanan M-kummin, joka ilmoittautui imurointiavuksi. KIITOS! Pääsimme myös sateiselle sammakkolammelle, jonne K oli rakentanut kaverinsa kanssa laiturin K.n suosta nostamista uppotukeista.

Siistissä kodissa oli mukava leipoa. K teki marjaisan täytekakun ja minä siemennäkkäriä ja piimäkakun.

Eilen sunnuntaina pääsimme sitten juhlimaan. Ensin piipahtivat Vaari, A ja M. Ne olivat tulossa mökiltä hommista. Uudesta mökistä uusitaan takka ja lattiat, hirret ovat sentään terveet.

Oivuskainen suhtautui ensin vähän epäilleen ensimmäisiin vieraisiinsa, mutta uskaltautui lopulta Annen syliin ja soi suloisia hymyjä Vaarille ja Miksulle. Lapset esittivät rengastemppuja ja Taimin johdolla pelasimme Unoa hieman muunnelluin säännöin.

Saimme laulaa taas onnittelut, isosisarukset auttoivat kynttilän puhaltamisessa.

Viideltä saapuivat seuraavat vieraat. K-kummi, L ja V, E- ja J-kummit, T, T ja A sekä M, L ja L. Vielä kerran lauloimme onnittelut Oivuskalle, tytöt auttoivat puhaltamisessa. 11 lasta mahtui kerrallaan herkkupöytään. Aikuiset saivat rupatella rauhassa, sillä isompia veti puoleensa pelikoneet ja pienemmät leikkivät Duploilla ja nukeilla.

Olipas ne juhlat! Meidän lapset on nyt 1, 3, 6, 9 ja 10, ei ehkä vielä voiton puolella, mutta eteenpäin mennään joka tapauksessa.




No comments:

Post a Comment