Sunday, June 25, 2017

Mökki

Juhannusreissu tehty. Ajoimme Vaarin mökille suoraan katettuun pöytään. Tarjolla oli savustettua lohta, ribsejä, uusia perunoita, salaattia, tzatzikia ja  kanttarellikastiketta. Jälkkäriksi saimme mansikkaraparperipiirakkaa.

Lapset säntäsivät heti veteen. Illalla lämmitimme saunan ja lapset uivat taas. K on innostunut suppailusta ja vetää vanhalla surffilaudalla pitkin järveä.

Illalla paistoimme vielä makkaraa ja vaahtokarkkeja ja sytytimme kokon. Saimme laittaa sen lasten kanssa kasaan, kun päivällä oli niin tuulista, että luulimme jo, ettei kokkoa voi polttaa. Mutta onneksi tuuli tyyntyi illaksi. Kokko on minulle tärkeä asia juhannuksessa.

Keräsimme lasten tyynyjen alle seitsemän kukkaa. O näki unta toukasta ja T Aleksista. Isommilla ei ollut viitteitä tulevista puolisoista.

Juhannusilta oli kaunis. Vaarin mökille paistaa ilta-aurinko ja rannassa on mukava istuskella. Joutsenet ja tukkasotkat olivat saaneet poikasia ja uivat pesueineen lahdella. Linnunpöntöissä kävi myös kuhina emojen ruokkiessa poikasia.

Olimme mökillä nyt toista kertaa remontin jälkeen. Viimeksi mökkeilimme kesällä 2013, kesällä 2014 meillä ei ollut 7-paikkaista autoa, emmekä tainneet käydä mökillä kertaakaan. 2015-2016 mökki olikin sitten remontissa. Mutta nyt pääsimme vihdoin. Remontti on oikein onnistunut, samat neliöt on saatu paljon toimivimmiksi ja myös huonekorkeutta on lisätty. Mökissä on nyt keittiö, tilava olkkari, kaksi makkaria, sauna, kylppäri ja vessa ja muutama terassi. Aitassa voi myös yöpyä, mutta valitettavasti vuonna 1952 rakennettu vanha mökki on mennyt käyttökelvottomaksi, sillä ränneistä on päässyt vesi sisään remontin aikana. No, siinä onkin sitten taas seuraava projekti - mökin purku ja uuden rakentaminen.

Ensimmäisellä kerralla lapset innostuivat kalastamisesta. Järvestä nousi yksi ahven ja kolme särkeä, mikä on hyvin, sillä lapset onkivat matalalla rannalla. Lisäki piipahdimme Pilvimökissä. Siellä oli kesällä 2013 K&K:lla kivat leikit. Nyt T&T olisivat siinä iässä, mutta ei ne oikein innostuneet. Pitää seuraavalla kerralla laittaa niille leikit siellä pystyyn. Pilvimökki sijaitsee vähän etäämmällä mökistä ja siellä saa leikki rauhassa aikuisilta. Kävimme myös aitalla ja se oli hyvässä kunnossa.

Minä haaveilen kyllä omastakin mökistä. Tai kerrostaloyksiöstä. Paikasta, jonne voisin välillä paeta joko yksin tai muutaman lapsen kanssa tätä meidän arkea. Pieni yksiö keskustasta olisi se ykköshaave, mutta siihen ei meidän rahat riitä. Pääkupunkiseudulla on kyllä muitakin kivoja paikkoja, ja sitten olen miettinyt myös pikkukaupunkeja tunnin säteellä Helsingistä. Lasten pelit ovat vieneet minut tänä keväänä Rajamäelle (NJS/Rake), Hyvinkäälle (HyPS) ja Hankoon (Toukon turnaus) ja ne kaikki voisivat olla ihan potentiaalisia pakopaikkoja.

Me asumme täällä Tillinmäessä metsän keskellä, joten luontoa en kaipaa. Enkä puutarhatöitä, emmehän tee niitä nytkään. Sen sijaan kaipaan tyhjyyttä, hiljaista asuntoa, jossa on muutama patja, pari astiaa ja vain ne kirjat, jotka olen valinnut mukaani.

Vähän mökinomaisena paikkana toimi Kansalliskirjasto. Pidin torstaina vapaapäivän ja käytin sen opiskeluun. Teen kesätentin vielä ensi viikolla. Hain yhden kirjan opiskelijakirjastosta ja toisen Kansalliskirjastosta ja jäin sinne lukemaan. Paikka on kaunis ja seesteinen, ja sain hyvin luettua. Lähdin lounaalle ja haahuilin sieltä Akateemisen kautta Kamppiin. Akateeminen oli kyllä pettymys, teologian ja filosofian osastot oli raivattu pois ja tilalla oli kakku- ja jumppakirjoja. Elän väärässä ajassa.

Kampissa minut kohtasi iloinen yllätys: Aksu-aikojen kollega H oli menossa myöhäiselle lounaalle. H otti lounaan ja minä kahvin Date & Kalessa. Meitä nauratti, olimme selkeästi väärää sukupolvea tähän paikkaan.

Missä olisi minun aikani ja paikkani? Olin neuvottelutaitokurssilla ja olen aivan liian nopea tähän suomalaiseen yhteiskuntaan. Innostun ja keskeytän, puhun päälle. Kiinnostun kaikesta, olen utelias ja opiskelen milloin mitäkin, vaikka minun pitäisi koristella kakkuja ja kasvattaa villiyrttejä. Luen kirjoja, vaikka pitäisi lankuttaa.

Missä on minun paikkani?

No comments:

Post a Comment