Thursday, December 20, 2007

Isi tuli metsästä!

Johan on tämä arki helpottanut, kun on iltaisin kaksi aikuista ja pääsee tarvittaessa vaikka jouluoluelle, kuten minä tänään. Käävillä oli isiä tosi ikävä. Oltiin juteltu paljon siitä, että isi on metsässä ja isinodotuskalenteriin laitettiin joka päivä tarra. No, vihdoin, kesken pikkukakkosen, koitti sitten se hetki, kun ovesta ilmestyi "isi, isiii!" ja "si!, si!".

Lasten kanssa juteltiin isin reissusta ja isi kertoi, että kävi metsässä pissallakin, kun siellä ei ollut vessaa. "Ai niinku koirat?" hämmästeli Kääpä silmät pyöreinä.

Kääpähän on menossa naimisiin. Sulhanen ilmoitti pukeutuvansa Batmaniksi ja tuon kuultuaan Kääpä päätti oitis, että hänpä pukeutuukin leijonaksi. Iltapalalla Mies sai sitten kuningasajatuksen: Kääpä kollegoinen taitaa nyt sekoittaa naimisiin menon ja naamiaiset!

Käävät ovat harva se päivä yhdessä leijonia ja karjahtelevat ohikulkijoille ja harovat hirmuisia tassujaan ilmassa. Yhtenä päivänä Kääpä sitten kertoi olevansa leijona. Tokaisin siihen, että nii-in, johon Kääpä närkästyneenä: "Äiti, se oli VITSI!"

Minikääpä on edistynyt pottailussa ja tekee joka päivä ainakin yhdet pissat tai kakat pottaan. Voi sitä pikkuista ukkoa, miten polleana se on, posket punoittavat kun se taputtaa hiukset hapsottaen itselleen :)

Myös juttua tulee:
si! ka! po! Po! ti? ti! nunnu. Kaapo osaa sanoa myös Seija, Iina ja isi, mutta minä olen edelleen Anne. Grhhh.

Oioioi, olimme tiistaina Käävän muskarin joulujuhlissa. Minikääpäkin halusi esiintyä ja niinpä sisarrukset istuivat vieri vieressä ja soittelivat soittimia. Kääpä osasi hienosti laulaa ja leikkiä niitä niiden juttuja. Ehdottomasti parhaita olivat laulut, joissa pantiin valot pois. Minikääpä tuijotti suu auki, kun madot (voiko ne olla matoja?) lentelivät ja käpertyivät sitten huntujen alle nukkumaan. Kääpäkin eläytyi niin täysillä, ettei edes huomannut meitä katsojia. Aivan ihania esityksiä, kertakaikkiaan!

Mutta nyt, enää yksi ainokainen pieni normaalipituinen työpäivä ja sitten: lomille lomps! 11 päivää pottailua, aamu/iltapäivä/iltasatuja, pönäköitä toppahaalarimuksuja, jouluostoksia ja lahjojen paketointia, kynttilöitä ja kuusen tuoksua sekä kaksi mummoa, jotka pääsevät monien mutkien jälkeen joulunviettoon!

Hyvää ja rauhallista joulua!

No comments:

Post a Comment