Tuesday, December 25, 2007

Tiikerit joulutunnelmissa

Joulupukki toi lapsille tiikeriasut ja tassutossut, joissa on "pelottavat varpaat". Niinpä joulua viettikin sitten isomummon, vaarin, mummin, enon ja kummitädin ja -sedän lisäksi kaksi pulleamasuista tiikeriä vanhempineen. Tiikerit saivat myös merirosvo- ja prinsessarekvisiittaa, joten erinäisiä merirosvoprinsessatiikereitä oli myös liikkeellä. Käävät saivat myös sukset, ja näillä keleillä ainoa keino harjoitella oli suksia pitkin olkkarin mattoa. Kun matto kävi turhan tutuksi, siirsimme hiihtäjätiikerimme rappuun, jossa se sai sivakoida ees taas pitkin käytävämattoa.

Flunssa iski täsmällisesti heti loman alkaessa, mutta mikä olisikaan ihanampi tapa herätä, kun tiikeriasuisen pikkumiehen kipsuttelu korkokengillä hänen työntäessään rattaissa uutta jeeppiään. Minikääpä nukkuu jeeppi kainalossa ja herää aina jeeppivauva sylissään. Siinä sitä onkin hoitamista! Jeeppipaketti avattiin ihan ensimmäisenä (Ooh! Auto auto autoooo! Autoo! Autoo!) eikä Minikääpä sitten muita lahjoja oikein noteerannutkaan. Mutta tänään on jo leikkitty erityisesti potkuautolla sekä Käävän läppärillä ("Miten tavaat sanan ruoho? Pane kirjaimet oikeaan järjestykseen muodostaaksesi sanan! Ei. Yritä uudestaan! Ei. Yritä uudestaan! Nähdään pian, hei hei!"). Saas nähdä, koska nuo lukevat sujuvasti...

Aatto oli tosiaan ihanan rauhallinen ja leppoisa. Tiikerit olivat ihan haltioissaan lahjoistaan ja ruuatkin maistuivat. Ainoa kurjempi juttu oli mummon joutuminen uudelleen sairaalaan aattoiltana, mutta sielläkin voidaan jo paremmin. Minä pääsin pitkästä aikaa aattoillan messuun Myyrmäkeen ystävien kanssa. Jatkoimme vielä teelle ja kotiin palailin neljältä. Mitä rappioelämää!

Käävät mättävät tuossa juuri pipareita ja torttuja. "Äiti, nämä tortut tekevät meistä ihanan pulleita!", tokaisi Kääpäläinen ja se on niin totta, niin totta. Miksi ihmeessä en itsekin voisi pitää itseäni "ihanan pulleana" tympeän "lihavan" sijaan?

"Äiti, kiitos kun olemme saaneet olla tiikeriasuissa koko päivän!" Hm... Jos itse hippaloi uudessa yökkärissään iltaan asti, on turha vaatia pieniä tiikereitä pukeutumaan.

Mutta, nyt on pakko päästä leikkimään kääpäin uusilla leluilla. Pikkuponit, Littlepeoplen yksisarviset ja palomies autoineen odottavat leikkijäänsä. Kunpa vain saisin nuo lapsetkin mukaan tuosta läppärinsä äärestä!

No comments:

Post a Comment