Tuesday, March 25, 2008

Pääsiäisloma 2008

Torstai

Vein käävät päiväkotiin ja säntäsin töihin. Kesken päivää rakkaista rakkain siskoni soitti, että voisiko hän mitenkään hakea lapset tarhasta ja ottaa yökylään. No mitenköhän olisi, onnistuisikohan? Jiihaa, sain siis jäädä rauhassa töihin pariksi tunniksi gradua nakuttelemaan. Kahdeksalta raahauduin kotiin kantamusten kanssa ja ihana kultamieheni oli minua vastassa. Kaksi tuntia jaksoin sitten nuokkua telkan ääressä, mutta sitten uni kutsui. Torstai oli sikälikin hyvä päivä, että tapasin lounaalla ex-kollegani ja tuli taas jauhettua äitikonsultin elämästä.

Perjantai

Loikoilimme pitkään ja lähdimme sitten kävelylle. Tarkoitus oli mennä vain kiskalle mutta käväisimmekin Kauniaisissa asti. Kiukuttelin pizzeriassa, mutta sain sitten salaatin ja jo helpotti. Oli kyllä ihan mahtava päivä, saatiin olla kaksistaan koko aamupäivä. Voi sitä rauhaa ja autuutta, kun kuulee patterien ja tietokoneiden huminan eikä kukaan kiipeä jalkojen päälle liukumäkeen tai sukella paidan alle masuvauvaksi. Saimme sitten lapset kotiin, syötimme ne ja laittelimme nukkumaan. Minä hyppäsin autoon ja kiisin Otaniemeen kävelytreffeille ystävän kanssa. Käveltiin Lauttasaareen ja takaisin, puitiin työt, opiskelut ja urahaaveet. Lapsiakin sivuttiin. Näitä sessioita tarvitaan lisää!

Lupaus 1: Joka päivä kävelylle, kerran viikossa ystävän kanssa.

Lauantai

Loikoilu jatkuu, nyt tosin kääpäin kanssa. Kun on 24 h lasten kanssa, pitää välillä paeta. Itse lähden yleensä silloin kävelylle, mutta nyt sulkeuduin kylppäriin läträämään. Laitoin kookos-, vanilja- ja hamppuarasvoja kroppaan, piparminttua jalkoihin ja naamaan vielä omat juttunsa. Tajusin, että turha minun on minnekään spahan lähteä kun kotonakin voi homman hoitaa. Koko kylppäri tuoksui. Tuli mieleen se juttu, jossa Jeesuksen jalat voidellaan kalliilla voiteella ja rahan tuhlausta paheksutaan. Minä en paheksu, iloitsen vain, että purnukat tyhjenevät, kun melkein aina joutuu niitä lappamaan purkkitolkulla roskiin. Illalla laitettiin vielä tuoksulyhtyyn piparminttua, lojuttiin ja kuunneltiin Bachia. Nyt on levännyt ruumis ja mieli.

Lupaus 2: Ymmersta-spa ainakin kerran viikossa. Käävätön siis.

Sunnuntai

Käävät heräsivät ennen seiskaa ja kahdeksaan mennessä oli kaikki suklaamunat ahmittu ja yllärit koottu. Unien jälkeen lähdettiin retkelle. Eväänä jokaisella oli vähän leipää, puolikas energiapatukka (jonka Minikääpä tosin sylkäisi pois), puolikas pillimehu, Marianne-karkki ja purkka. Kyllä niiden voimin jaksoi taivaltaa, ensin sillalle ja siitä sitten metsätietä kotiin. Kotona juotiin sitten vielä kuppi kuumaa. Hörpimme Käävän kanssa juomiamme Muumi-mukeista, minä teetä ja Kääpä kaakaota. Kääpä ehdotti:
-Kipataan!
Ja sitten:
-Kool!
-Kips!

Maanantai

Minikäävän nimpparit. Oltiin aamulla pulkkamäessä. Sora vaan rutisi, kun laskettiin. Iltapäiväksi tehtiin persikkakakku ja poppareita ja kestittiin vieraita. Mummo, pappa, Mikko, Anne, Marko, Sanna ja vaari pistäytyivät. Käävät halusivat esiintyä ja pukeutuivat tiikereiksi. Sitten ne karjahteli ja yritti syödä katsojat. Illalla ryhdistäydyin ja tein kaksi tuntia gradua. Eli yhteensä koko lomalla 4 h, joka on kyllä aika vaisu esitys, mutta itse olen varsin tyytyväinen. Gradun teko on nimittäin itselleni kuudenneksi tärkein harrastus. Neljäntenä on ”talo” ja sitä me sitten edistettiinkin senkin edestä Lappli-talojen kuvastoa selailemalla. Katsottiin me kyllä vähän tonttejakin, mutta siinä vaiheessa hymy sitten hyytyykin. Suomesta ei vain löydy 30 m * 30 m länttiä, jolle voisimme talomme laittaa. Mutta minkäs teet.

Tiistai

Ja taas töihin. Sisävaatteet, ulkovaatteet, kurikset ja fleeset kassiin, lelujen valkkaus ja nimikointi, kävely, ulkovaatteet pois, tossut jalkaan, käsien pesu, heipat ja junassa juotava jugurtti. Arki alkoi.

p.s. Kaapolla on asiaa:

Äiti töömää älä!
(K)aapo ajaa auto.
Ei oo (k)uumaa.
Leikkiä eeko.
Auttaa, apua apua.

Autoleikissä sohvan reunalla:
-Äitiäitiäitiäiti
-Aapoaapoaapoaapo
-Äitiäitiäitiäiti
-Aapoaapoaapoaapo

Kai se jotenkin ryhdistää sitä toimintaa tai jotain.

No comments:

Post a Comment