Monday, March 17, 2008

Pääsiäisnoidat

Jopas oli viikonloppu! Sain poskiontelontulehdukseen antibiootit ja maltoin jopa levätä yhden päivän ja sitten taas mentiin. Ulkoilimme lasten kanssa ja suuntasin jopa illalla saunailtaan, siis sellaiseen kilttiin, jossa ei oteta viinaksia vaan kehitytään vaan ihmisinä.

Lauantaina hoidimme ostokset ja suuntasimme vielä illalla Miehen veljen synttäreillä. Käävät tapasivat kaikki neljä serkkuaan sekä setänsä, eli paikalla oli seitsemän vajaavaltaista huoltojoukkoineen. Käväisimme myös autopesussa, meidän auton eka pesu ja kyllä jännitti. Vasta kolmas automaatti huoli meidät hellään syleilyynsä. Lapset ottivat asian varsin tyynesti ja hetken meillä sitten olikin puhdas auto. Mutta niin se kai kuuluu tehdäkin, auto pestään ja vartin päästä se on taas yltä päältä kurassa.

Sunnuntaina iski sitten stressi, virpominen! Käävän ja Minikäävän eka virpominen enkä minä ole tehnyt vielä mitään! Suuntasimme siis yhdeksältä metsään Käävän kanssa, koristelimme 14 oksaa, pakkasimme kamppeet ja säntäsimme kymmeneksi naapuriin. Pian oli neljä suloista noitaa matkalla ekalle keikalleen. Oli ne niin liikkisiä, yhteensä 13 vuoden edestä elämänkokemusta ja itseluottamusta sitäkin enemmän.
-Virvon varvon tulevaks vuodeks!
-Sulle vitsa, sulle palkka!
Korit täyteen herkkuja. Mitäs sitten sanotaan?
-Saako virpoa?
Minikääpä tuppautui pariin ensimmäiseen osoitteeseen sisälle mutta oppi sitten ryhmittymään asianmukaisesti rappuun. Kerran kopsahti ovi otsaan, mutta suklaamunat korissa hillitsivät itkun. Lopuksi oli sitten vielä saaliin jako. Illalla käävät virpoivat vielä kyläilemään tulleet mummon, papan ja Annen ja saivat, kas kas, lisää niitä suklaamunia.

Sunnuntaina illalla vielä saunoimme. Kääpä istui sylissäni suihkussa ja kyseli:
-Miksi me kaikki sitten lopulta kuollaan?
-Saanhan minä sitten isona olla omien lasteni äiti?
Eli syntyjä syviä pohdittiin ja minä huuhtelin hoitoainetta haitulahiuksista. Varovasti, ettei mene silmiin.

Mutta nyt on sännättävä naisten piiriin. Käymme myös Miehen kanssa kerran kuussa avioparipiirissä. "Ai tehdäänkö siellä niitä vauvoja?", kyseli Kääpä. Uteliaille tiedoksi: ei siis tehdä.

No comments:

Post a Comment