Monday, May 05, 2008

Ruka

Reissu oli oikein onnistunut. Lähdimme ajamaan maanantaina 21.4, saavuimme illalla perille, vietimme neljä lumista päivää Rukalla ja ajelimme lauantaina 26.4 kotiin. Siskoni lähti myös matkaan, joten ajoimme pari kolme tuntia ja sitten vaihdoimme. Ei paha siis. Reissu oli kyllä sikäli rankka, että kaikki rytmit heittivät häränpyllyä, mutta onneksi työ/tarhapäiviä oli vain kolme ennen vappulomaa.

Lapset olivat ihan haltioissaan lumesta. Rukalle oli rakennettu jättimäinen lumiukko, jonka suojissa saattoi laskea pulkkamäkeä. Kääpä rakasti vauhdin hurmaa, mutta Minikääpä taputteli mieluummin lumikakkuja ämpärin kanssa. Rukalle oli tullut myös eturinteen puolelle leikkipaikka, josta käävät tykkäsivät.

Lomalla tuli myös herkuteltua. Söimme kiinalaista, pizzaa, wingsejä, pariin otteeseen Merjan laittamaa ruokaa (uunipossua ja poronkäristystä) sekä munkkeja, munkkeja ja munkkeja. Lapsetkin saivat aamu- ja iltapalaksi parina vikana päivänä suklaamuroja, elämänsä ensimmäistä kertaa, mikä järkytti isäni naisystävää. Hah. Käävät lappavat puuroa joka aamu tarhassa, joten välillä on syytä vähän irrotella.

Reissu oli kyllä niin erilainen kuin Rukan reissut ennen muinoin. Aamupäivisin leikimme useimmiten omalla pihalla (pulkkamäkeä/lumikakkuja), sitten söimme ja nukuimme päikkärit. Iltapäivisin lähdimme useimmiten kylille.

Torstaina oli erikoispäivä, suuntasimme Tropiikkiin. Paikka oli kääville uskomattoman ihmeellinen, sillä kumpikaan ei ole koskaan ollut edes uimahallissa. Aluksi ne läträsivät lasten altaassa, mutta uskaltautuivat sitten rohkeasti isojen puolelle. Molemmat rakastivat vesiliukumäkeä. Kääpää vähän pelotti, mutta Minikääpä ei ilmeisesti vielä oikein osannut pelätä veden vaaroja. Se raukka luottaa vielä horjumattomasti vanhempiinsa. Ja minäkin pääsin sitten vesihierontoihin sun muihin, ihanaa, ihanaa oli!

No comments:

Post a Comment