Wednesday, June 25, 2008

Kanervan kehityskeskustelu

Postaan tänne Miehen yhteenvedon Käävän kehityskeskustelusta.

Tilannetietona, että kampaamoreissu sujui mainiosti ja nyt on käävillä hienot tukat. Istuivat tuolissa tikkaria syöden. Kääpä sai polkkatukan ja Minikäävälle leikattiin hieno poikatukka. Ukko näyttää nyt tosi suloiselta. On näköjään saanut samanlaiset korvat kuin Miehellä, niitä ei vaan näkynyt haituloiden alta. Ennen kampaajaa kiskottiin banskut, sitten oli nuo tikkarit ja kampaajan jälkeen mentiin liukumäkiheseen. Kääpä hihkui siellä jonkun Joonan kanssa. Minikäävällä tuli kakka housuun. Illan päätteeksi käävät ostivat omilla rahoillaan namipussit ja olivat niin tärkeinä että.

*************
Yleistä
- Kanerva on herkkä lapsi - saattaa olla esim. väsyneenä itkuinen ja silloin tulee vanhempia ikävä.
- Aikaisemmin Kanervan oli vaikea suhtautua kieltoihin, mutta tätä ei enää käy ja Kanerva ymmärtää, että kieltojen takana on jokin pätevä syy.

Sosiaaliset taidot
- Kanerva ottaa huomioon muut ja pääse sekä päästää mukaan leikkeihin. Ei vielä erityistä ystävää, mutta ei myöskään mitään ongelmia kenenkään kanssa.
- Puhuttiin vähän siitä, että Kanervalla saattaa välillä olla liian myöntyväinen esim. leikkeihin mukaan päästääkseen, mutta osaa myös sanoa ei
ja lopettaa leikin jos se ei ole kivaa.
- Pitää huolta veikasta, mutta on kuitenkin hyvin irtautunut tästä ryhmänvaihdon yhteydessä, eikä kanna vastuuta veikasta eli luottaa siihen, että
aikuiset hoitavat lapsia.
- Iloinen ja "kirkassilmäinen" innostuva lapsi

Motoriset taidot
- Ei mitään erityistä, eli ihan normaali 4v lapsi motorisesti.

Kielelliset taidot
- Osaa ilmaista itseään ja tunteitaan sujuvasti
- Ymmärtää ohjeita, myös monimutkaisempia

**************

No comments:

Post a Comment