Sunday, September 28, 2008

Saldovapaa

Sain vihdoin pidettyä kauan haaveilemani saldovapaan keskellä viikkoa. Päivä alkoi leppoisasti, kun ei kerrankin ollut kiire minnekään. Suuntasimme kymmeneksi Martsariin, mutta ehdimme katsoa lastenohjelmat, syödä, pukea ja leikkiä hoppuilematta.

Menimme mammaraamikseen, jossa lasten on tarkoitus leikkiä ja aikuisten rupatella. No, nämä meidän leikkijät olivat ilmeisesti sen verran suuressa äitivajeessa, että istuivat sylissäni miltei 1,5 tuntia putkeen. Kääpä sentään kävi vähän leikeissä, mutta Minikääpä lähinnä piirteli sylissäni. No, kävihän se näinkin.

Mammaraamiksen jälkeen pääsimme lounasvieraiksi. Saimme huippuhyvää kanapastaa, pullaa ja omenoita, ja koko remmi oli oikein tyytyväinen. Lapsillakin sujuivat leikit ihmeen hyvin.

Kyläilyn jälkeen jatkoimme samoilla linjoilla ja menimme mummin luo Myrtsiin. Äiti ilahtui suunnattomasti yllätysvisiitistämme. Lapset saivat pillimehut ja suuntasimme vielä shoppailemaan. Käävälle ostettiin talvitakki ja meille ja mummille isot kasat ruokaa. Ja lapsille luvatut muovailuvahat ja ektsrana Baby Bornille vaippoja ja Cars-auto. Lopuksi syötiin vielä mäkkärissä ja saatiin taistelevat heinäsirkat. Oltiin kotona vasta miehen jälkeen, eli reissussa ihan täysi päivä.

Istuimme tänään aamupalapöydässä ja lueskelin asuntoliitettä Hesarista. Mummo kertoi, että heidän naapuriinsa Hermanniin rakennetaan uutta taloa.
-Kukakohan sitä mahtaa rakentaa?
-Varmaankin Alli Katanen, vastasi Kääpä.

Yritetään tässä saada lapsia päikkäreille. Ne on niin surkeita nukahtamaan. Kääpä nyt pärjää hyvin ilman unia, mutta Minikääpä kyllä tarvitsisi omansa. Äsken Miniäinen tepsutteli tuohon dinosauruskalsareissaan ja toivotti hieman tunnustellen: "Huomenta!". Ei onnistunut, äijä passitettiin takaisin sänkyyn.

No comments:

Post a Comment