Monday, February 01, 2010

Ihana viikonloppu!

Viime viikko oli todella rankka ja viikonloppukin pääsi alkamaan vasta iltakymmeneltä perjantaina. No, sitten se alkoikin oikein todella. Hipsin kaiken mahdollisen ajan yökkärissä ja heti lauantaiaamusta aloitettiin lasten kanssa Duplo-leikit. Saimme melkein kaikki palikat käytettyä ja rakensimme satumetsän dinoille ja sienityypeille, eläintarhan, Nuutille ja koirille talon ja Toukolle maatilan. Touko oli niin isoa ukkoa, kun se istui muiden kanssa leikkimässä. Sunnuntaina tosi säälitti tuo ukko, kun valmiit tekeleet pistettiin turvaan leikkihuoneeseen ja sinne se sitten yritti livahtaa aina kun ovi kävi. Kerran se pääsi luikahtamaan ryömien pienestä kolosta ja samalla hetkellä oli Nuutin kolmikerroksinen koti tohjona.

Kävin kääpäin kanssa myös kaupassa. Ne ottivat namipäivänameiksi tuttitikkarijutskat, joissa on jauhoa, johon tutti dipataan ja Kääpä valitsi Xylident-pastilleja ja tikkarin ja Minikääpä kettukarkkeja. Niistä ne sitten valmistivat meille juhla-aterian, kaikki kettukarkit oli kuorittu ja pilkottu annospaloiksi lautasille. Lisäksi oli annosteltu juustonaksuja ja Xylidenttejä. Jams!

Sunnuntaina oli pyhäkolun ja suurten lumikinosten aika. Noilla on sellainen kuuden lapsen jengi ja sillä porukalla ne sitten hengasivat lumikinoksessa ja salakäytävissä kuusen oksien alla. Vähän joutui pelkäämään, kun lumi oli sellaista höttöä ja seikkailijat aika lyhyitä, tosin sitten kevyitäkin.

Viikolopun liikkishetki oli sitten lauantai-iltana, kun Kääpä meni suihkuun. Se istui lattialla suihkuttelemassa, kun Minikääpä tuli paikalle, heitti vaatteet pois ja meni viereen lattialle läträämään. Toukolainenkin tahtoi mukaan ja ryömi heti muiden joukkoon istumaan. Siinä ne sitten istuivat piirissä ja Kääpä suihkutti vuorotellen kaikkia. Touko pomppi pepullaan innostuksesta, heilutteli hammasharjaa ja läiskytteli vettä.

Kääpä leikki myöhemmin eläintarhassaan, että kolme apinaa oli meidän lapset ja laittoi ne piiriin vesileikkeihin. Touko on päässyt jengiin mukaan!

No comments:

Post a Comment