Sunday, October 03, 2010

Lisää syksyä

Meillä on kyllä ollut ihana syksy, juuri sellainen, josta olen haaveillut. Kävelemme aina aamuisin poikien kanssa kerhoon. Matka on nelivuotiaalle aika pitkä, joten matkalle pitää kehitellä erilaisia kannusteita. Olemme bonganneet sieniä ja isoja keppejä ja erityisen mahtava on ollut vaahtera. Ensin siihen tuli neniä ja myöhemmin Minikääpä keräsi mahtavia kimppuja. Eskariin oli kiva mennä siskoa hakemaan nenämiehenä tai yllättää eskariopet kauniilla lehdillä.

Kääpä oli alkusyksystä eskarin jälkeen tosi väsynyt. Se sai raivareita ja potki, raapi ja sähisi. Nyt väsy on onneksi helpottanut ja iltapäivätkin ovat useimmiten varsin seesteisiä. Myös Minikääpää väsytti monasti kerhon jälkeen ja se jäi asfaltille pötköttämään. Onneksi nenäpuille ei ole kerholta pitkä matka.

Meillä on ollut kasvatusperiaatteena, että lapsia ei kuskata sinne tänne erilaisiin puuhamaihin, vaan lähinnä ollaan kotona, kerhoissa ja lähipuistoissa ja lapset saavat käyttää mielikuvitustaan. Sitä lapsilta kyllä löytyykin, sillä joka päivä syntyy uusia askarteluja ja majoja, kunhan vain pahvia, teippiä ja saksia on käytettävissä.

No, Kääpä kuitenkin totesi tässä eräänä päivänä, että hän on ehtinyt kokea kuudessa vuodessa monenlaista. Hän on

-ollut avioliittoleirillä
-käynyt metsäretkellä
-saanut kaksi rokotusta
-saanut yhden rokotuksen
-ollut Lintsillä
-matkustanut lautalla
-vieraillut delfinaariossa
-ollut asukaspuistossa
-nähnyt Kisu Pikkukuun ja hänen ystävänsä lentävän talonmiehen
-ollut Kreikassa ja lentokoneessa

Ajatella, noin paljon juttuja ja hän on vasta kuusi!

Lapset ovat hurahtaneet täysillä Star Warsiin. Niillä on miekkoja, Legoja ja roolivaatteita, mutta parasta on askarrella valomiekkoja itse pahvista ja piirtää hahmoja paperille. Toukolainen on Ewookki, Minikääpä usein Darth Vader tai Maul ja Kääpä Luke tai Prinsessa Leia. Pihan Ville näyttää kuulemma ihan Lukelta. Minulla on itselläni aika huterat SW-tiedot, mutta täytynee vähän prepata. Omassa lapsuudessani kaikki pihan tytöt oli prinsessa Leioja, mutta nämä lapset kaipaavat faktoja. Ja kun Kääpä oli Anakin, ei minulla ollut aavistustakaan, mikä hahmo voisin olla. Ehdotin hätäpäissäni sitä Leiaa ja Kääpää nauratti.

No comments:

Post a Comment