Friday, October 08, 2010

Luomisesta

Nyt on kerrankin hyvä hetki: isommat tekevät yläkerrassa uusia palapelejään ja me napostellaan Toukon kanssa rusinoita ja banaanilastuja. Tai oli, yläkerrasta kuuluu jo nahinaa ja Touko känisee vieressä. Yritän kuitenkin.

Eli meidän lapset käy melkein joka sunnuntai pyhäkoulussa. Minikääpää on nyt alkaneet uskontoon liittyvät asiat kiinnostaa. Juttelimme ystäväperheestämme, jossa on viisi lasta. Minikääpä sanoi, että no sittenhän Jumala voi luoda meillekin viisi lasta, kun se toinenkin perhe on saanut niin monta.

Uimahallissa juttelimme saunassa erään rouvan kanssa. Hämmästelin saunan jyrkkiä, kaiteettomia lauteita ja kerroin, miten Myyrmäessä on lapsiturvallisempi sauna. Rouva arveli, että ehkä Myyrmäen halli on uudempi. Mietin, että voisikohan sekin olla 70-luvulta, kuten Myyrmäkikin. Minikääpä kysyi, että loiko Jumala sen Myyrmäen uimahallin. Kerroin, että ihmiset rakensivat sen. "Ai, oliko silloin jo ihmisiä", ihmetteli poika.

Saimme eilen vielä lisää uusia vaatteita, kun D&J-paketit saapuivat. Pojilla on nyt petrolinväriset housut ja valkoiset puserot, joissa on petrolinsinisiä tähtiä. Toukolla on laastari otsassa, kun Kalle luuli eilen rupea liaksi ja nyppäisi sen pois. Käävällä on ne uudet joogapöksyt ja T-paita, tosi suloinen sekin. Kun on oikein, oikein väsynyt, pitää aamulla tsempata sen verran, että saa lapsille kivat vaatteet päälle. Sitten voi koko päivän tuijotella niitä, pientä, peikonnäköistä pulleaa taaperoa ja kahta leikki-ikäistä siisteissä tukissaan. Vaikka kaikki menisi miten mönkään tahansa, ainakin ne näyttävät suloisilta.

No comments:

Post a Comment