Tuesday, October 05, 2010

No olipas se päivä!

Herättiin aamulla ihan normisti seiskalta. Toukolainen oli yskinyt yöllä ja oli aamullakin vähän räkäinen. Lapset söivät aamupalat ja Mies ja Kääpä lähtivät kahdeksalta eskariin ja töihin. Normaalisti meillä on lähtö 8.30, mutta tänään oli erikoispäivä ja lähdimme vasta ysiltä Toukon 1,5-vuotisneuvolaan.

Olin odottanut sitä kovasti. Ajattelin, että Toukolainen rakentelisi palikkatorneja ja saisin rupatella lapsen uusista taidoista. No, Touko olikin aika kiukkuinen ja lääkärin katsottua korvaa raivari alkoi. Touko karjui koko vastaanoton ajan, mutta sen verran lääkäri sai työtään tehtyä, että selvisi, että Toukon yöheräilyjen syynä oli korvatulehdus. Saimme koko joukon reseptejä, Minikääpä piirteli kiltisti kummituksia.

Ajoimme apteekille ja lupasin Minikäävälle reippauspalkinnoksi Mäkkärireissun. Reitti, jota normaalisti ajamme Kauniaisiin, oli poikki, ilmeisesti eilisen onnettomuuden vuoksi. Touko heräsi itkuisena ja pysähdyin Karamalmille antamaan särkylääkettä ja antibioottia. Ajoimme kahden huutavan pojan kanssa kotiin ja Mäkki-ruuan sijaan tarjosin pastaa ja Tikka Masalaa. Miniäinen otti pelkkää pastaa ja paljon ketsuppia.

Sitten pitikin jo lähteä hakemaan Kääpää. Eskari päättyi 12.15. Nappasin likan mukaan ja ajoimme kehystämölle. Meillä on lapsista ja koko perheestä sellaiset 40*60 canvas-taulut, jotka kaipaisivat kehyksiä. En vielä kuitenkaan tilannut mitän vaan ajoimme tien toiselle puolelle noutamaan lasten 1-, 4- ja 6-vuotiskuvia.

Sitten olikin jo kiire viedä Minikääpä kerhoon ja kerhokuvaukseen. Lapsi jäi taas iloisena ystäviensä Lindan ja Leilan kanssa ja me muut jatkoimme matkaa. Postiin oli tullut Me&i-paketti, ja se oli kyllä ihan nappi tällaiselle sairastelupäivälle. Kääpä sai vaaleanpunaiset joogapöksyt, kitin värisen T-paidan, mustan avaruuspaidan ja leggarit. Minikäävälle tuli froteinen pilvipaita, robottipaita ja turkoosi työkalupaita. Itse sain plyysipöksyt ja tunikan ja Toukolainen plyysisen kokopuvun, joka nyt sitten taitaakin olla liian pieni, sillä ukkeli oli ihmeekseni 81,5 cm. Ja sen kun piti olla se meidän vauva!

Tulimme sitten kotiin ja Kääpä oppi yllättäen lukemaan! Se tuli kirjan kanssa keittiöön ja kysyi, että lukeeko tässä "Peukaloputti ja luumupuu"? No lukihan siinä. Kääpä luki sitten kaikkea muutakin, kirjoitin hassuja sanoja ja etsimme tikkukirjaimisia kirjoja. Herra Hakkaraisen aakkosia Kääpä sitten luki, otin vähän videotakin, kun oli niin liikkis.

Mies haki illalla Minikäävän kerhosta töistä tullessaan ja minä lähdin vielä isompien kanssa uimahalliin. Ajoimme Jorville asti, kunnes tajusin, ettei pelkillä uikkareilla ja pyyhkeillä pääse sisään halliin vaan tarttee olla jotain maksuvehkeitäkin. Siispä takaisin kotiin. Menimme sitten tähän lähelle halliin, kun uusi ajomatka ei houkutellut. Leppävaaran uimahalli oli kyllä ihan passeli meidän porukalle, ei oltukaan ennen käyty. Kääpä ui hienosti myyrää ja tekee liukuja. Minikääpä ui jo aika rohkeasti ja sukeltaa välillä vahingossa mutta ei enää yhtään pelkää vettä. Ihanaa oli riehua iloisten poikasten kanssa.

Kun saavuimme kotiin, Touko oli jo unilla. Söimme iltapalat ja luin Eläinten uintiretken unisaduksi. Nyt syön Dumlen suklaanappeja ja ihastelen laihtumistani. Pitäisi varmaan vielä sovittaa ne omat vaatteet ja pakata synttärisankareille lahjat. Huomenna juhlitaan 7-vuotiasta serkkua ja perjantaina kääpäin 5-vuotiasta ystävää. Hulinaviikko jatkuu.

No comments:

Post a Comment