Sunday, June 19, 2011

Pusula

Sairastelin koko viime viikon. Ensin sain nielutulehduksen ja siihen päälle sitten jo perinteiseksi muodostuneen poskiontelontulehduksen. No, dropit auttoivat ja perjantai-iltana päätin lähteä tautia uhmaten isompien kääpäin kanssa mökille. Mies jäi kotiin Toukolaisen kanssa, mikä olikin hyvä, sillä lapsella alkoi silmätulehdus lauantaina. Saas nähdä, onko sillä myös korvatulehdus. Toisaalta yöt ovat olleet sen verran rauhallisia ainakin tähän asti, että ilmeisesti tulehdus on ainakin toistaiseksi vielä vain silmissä.

No, haimme siis käävät, söimme kotona kotletit ja lohkoperunat ja lähdimme matkaan. Saavuimme mökille seitsemältä. Lapset rakentelivat, kävivät iltauinnilla ja söimme iltapalaksi jännittäviä Lidlin pikkumuroja.

Menimme nukkumaan ihan hyvissä ajoin, mikä oli sikäli hyvä, että lapset olivat seiskalta jo pystyssä. Yhdeksään mennessä olimme ehtineet syödä aamupalan, pestä hampaat, herkutella Rölli-munilla ja koota yllätykset, rakennella vähän lisää ja askarrella autoja niistä muropakkauksista. Ulkona satoi ja lapset pääsivät uimaan ja sadetanssimaan.

Onneksi saimme puolilta päivin vieraita. Saksalainen ystäväperheemme 1-, 3- ja 5-vuotiaine lapsineen saapui visiitille ja lapset säntäsivät heti leikkeihin. F möyhensi kukkaruukusta juuri istutetut kukansiemenet ja B piirsi (varmasti Minikäävän kannustuksesta) sängynpohjaan. Yritimme puhdistaa sitä peppupyyhkeillä, Vimillä, Tolulla ja jollain kolmannellakin myrkyllä, mutta eihän se mihinkään lähtenyt. Lopulta ehdotin, että jos kokeilisimme hioa sitä hiekkapaperilla. "Meillä ei kyllä ole hiekkapaperia mukanamme", vastasi isä.

No, Vaari lupasi etsiä sitä myöhemmin, mutta hiominen jäi tältä erää. Onneksi muilta aineellisilta vahingoilta vältyttiin, sillä loppuajan lapset viettivät kurahoususillaan järvessä. Välillä kuivatimme vaatetta saunassa ja pian ne olivatkin taas märkinä. Hetken aikaa lapset viihtyivät sisällä majahommissa. Ne salakuljettivat majaan muroja ja keksejä. Kääpäkin pyydettiin muroille majaan, mutta tarjolla olikin kolme pippeliä. Ihanan oivaltavia ja omaperäisiä lapsia.

S teki meille välipalaksi mansikkatortun ja illalla vielä grillasimme kaslerpihvejä, makkaroita ja herkkusieniä. Kyllä puugrillillä vaan tulee niin paljon paremmat safkat, sille ei voi mitään.

Ystäväperhe lähti yöksi kotiin ja minä päätin jäädä kääpäin kanssa vielä toiseksi yöksi. Vaari ja M saunottivat lapset ja minä saattelin vieraat matkaan. Kääpä kävi viidennen kerran uimassa ja kaikki pojatkin ainakin käväisivät järvessä. Käävät olivat varsin kuitteja vietettyään järvessä lähes koko päivän, joten ilta meni kivuttomasti ja pääsin itse vielä saunomaan ja grillailemaan.

Sunnuntaina lähdimme jo puoli yhdentoista maissa kotiin Miehen pääkallopadan ääreen. Oltiin kaikki kolme aika sippejä, mutta jaksoin sentään käydä läpi Taimi-Topiaan perjantaina noudetun äitiyspakkauksen ja käävät puolestaan aloittivat autohommat. Toukolaisen äitiyspakkauspahvilaatikosta tuli vuonna 2009 Kaapo-hiiren koti, mutta tästä tuntuisi kehkeytyvän kolmipaikkainen kulkupeli kaikille lapsille. Kääpä suunnittelee siihen vielä takakonttia ja oikeat renkaatkin ne ajatteli laittaa.

Illalla mennään kyläilemään ystäväperheen luokse mutta nyt alan suunnitella lounasta.

No comments:

Post a Comment