Monday, June 03, 2013

Lukuvuosi pulkassa

Lauantaimme saimme vihdoin eskarin ja koulun lukuvuodet päätökseen ja veisasimme oikein Suvivirrenkin. Torstaina päätimme yhden duunikoulutuksen yllättäen samaiseen Suvivirteen.
Siitähän on nyt kohistu jo muutama vuosi. Laulaessamme kävin oikein sanoja läpi ja kyllä, yhdessä säkeistössä mainittiin itse Jumalakin. Olin ajatellut, että voihan kukin ajatella sen Jumalan omalla tavallaan, mutta sitten tajusin, ettei voikaan. Ateistilla kun ei ole sitä jumalaa, josta tuossa lauletaan. No mutta oisko mitenkään mahdollista jättää vaikka sitä Jumala-säkeistöä vaikka kokonaan pois? Ainakin eka säkeistö on kutakuinkin uskontoneutraali:

Jo joutui armas aikaja suvi suloinen.
Kauniisti joka paikkaa koristaa kukkanen.
Nyt siunaustaan suopitaas lämpö auringon,
se luonnon uudeks' luopi, sen kutsuu elohon.

Ihana oli aloittaa koululaisten loma. Minikääpä jatkaa kesäkuun vielä kesähoidossa ja T&T:llä on tarhansa, mutta koululainen pääsi jo vapauteen.

Vein äsken Käävän ja Miniäisen Ryttylään leirille ja sinne ne jäivät isosen kanssa potkimaan palloa. Huomenna haen ne ja keskiviikkona alkaakin sitten Käävän partioleiri.

Viikonloppu meni ihan lomafiiliksissä. Launtain meidän kolme isointa pulikoi koko päivän naapurin poikien uima-altaassa ja sunnuntaina piti sitten laittaa oma. Shoppailimme leluja ja ruokaa ja olin ihan kuitti, kun pääsimme kotiin.

Käävällä oli vielä fudistreenit ja minäkin pääsin lenkille. Meillä on menossa Porin juoksukoulu ja nyt on kaksi viikkoa takana. Neljän viikon kuluttua pitäisi onnistua viiden kilometrin juoksulenkki. Katsotaan, kuinka meidän käy.

Toissaviikonlopun vietimme Käävän ekassa fudisturnauksessa, Espoonlahti Cupissa. Niillä oli hyvä jengi ja ne voittivat kuudesta matsista viisi ja yhden pelasivat tasan. Kääpä teki yhden tai kaksi maalia ja torjui hienosti maalivahtina. Vikaan matsiin saimme katsojiksi M:n, L:n ja Vauvan. Se oli huippua se!

Minulle meinasi tulla paniikki, sillä sain lauantaina puoli kuudelta tietää, että sunnuntaina pitää tulla paikalle mokkapalapellillisen kanssa. Sain vapautuksen buffasta, säntäsimme kauppaan ja sain ainekset kasaan. Illalla tein pari pellillistä niitä mokkapaloja ja saimme tarjota herkkuja myös pihalaisille hienosti sujuneen turnauksen jälkeen.

Kääpä loisti myös kouluhommissa: se sai taas pelkkiä erinomaisia ja lisäksi reilun kaverin stipendin. Olen niin ylpeä Kääpäläisestäni!

Minikääpäkin loisti: se sai vihdoin kotiinsa itse tekemänsä lukukaverin, jääkaappi Trash Packin ja sen kanssa onkin nyt sitten reissattu kaikkialla. Vohvelikankaasta se oli tehnyt pyyhkeen, jonka lukukaveri sai peitokseen.Sain ihastella myös eskarivihkoja. Taitava ukkeli! Pistän omaan postaukseensa aineen, jonka ne oli Aaron kanssa kirjoittaneet Sammakosta.

Torstaina tulimme kotiin vasta ysiltä, sillä pääsimme kyläilemään vanhan pihan S:n ja A:n luona. Pihassa oli hurja vesisota ja nippa nappa saimme kaikki kuusi muksua syötettyä. Tarjolla oli grillimakkaraa, maukasta salaattia, sienikastiketta, spagua ja kukka- ja parsakaaleja. Ja jälkkäriksi mokkapaloja!

Tämä makkara-mokkapaladieetti onkin ollut tuloksellinen - olen laihtunut nyt 11 kg! (Vai joko jo hehkutin?) Vielä on 13 kg jäljellä. Toivottavasti sali, Body Combat/Shape/Bodybalance ja Porin juoksukoulu hoitavat homman loppuun, kun niin hyvin aloittivatkin.

No comments:

Post a Comment