Wednesday, July 17, 2013

Lomahommia

Kun lomalla on kerrankin aikaa, ollaan vihdoin saatu tehtyä monia tarpeellisia hankintoja:

-Limaa, keltaista, vihreää ja pimeässä hohtavaa, noin 10 purkkia
-2 Monsunoa
-5 liskoa ja 1 käärme
-Trash Packeja
-Hiekkaleluja, kottikärryt, pieni kuorma-auto ja autoja
-Nappikset, pallopumppu, EPSin tuulipuku ja reppu
-Tarinanopat, magneettishakki ja white stories -arvoituskortit
-Mulle, Miehelle ja Taimille fillarit & kypärät ja 2 lasten turvaistuinta
-Sukellusaarteita ja uimalasit

Juuri nuo meiltä puuttuikin.

Taimista on tullut ihme valittaja! Se selittää sellaisella narisevalla äänellä: "Äiti, Touko kiusaa! Äiti, Kaapo otti kengät! Äiti, ei oo tuttia!" Koko aika sillä on joku suru/vääryys meneillään. Paitsi että on se myös iloinen hassuttelija.

Kesän kirjat on puolestaan tässä:

-Sofi Oksanen, Stalinin lehmät, ihan huippu!
-Astrig Lingren, Marikki, lapsille ääneen
-Antti Hyry, Maailman laita, ihanaa Hyryä

Ja kesken on vielä:

-Ulla-Lena Lundberg, Jää
-Sofi Oksanen, Baby Jane
-Astrig Lingren, Veljeni leijonamieli
-Antti Hyry, Maatuuli
-Eve Hietamies, Tarhapäivä

Saa nähdä, riittääkö kesä.

Juoksukoulumme etenee. Ollaan juostu mökilläkin, ensin postilaatikoille ja takaisin ja vähän vielä päälle, sellainen reipas viiden kilsan lenkki ja sitten isin ja M:n lenkki, Keinumäkeä, maantietä ja omaa mökkitietä, kuusi kilometriä. Molempien lenkkien jälkeen olen pulahtanut suoraan järveen. Ja sitten syönyt grillattua makkaraa kodassa rakkaiden kanssa, neljän pienet, likaiset, mustelmaiset ja naarmuiset kintut rivissä vieressä. Se on kuulkaas kesä!

Minusta tulee taas syksyllä koululainen. Meinaan tehdä hissukseen verkkokursseja ja kirjatenttejä. Toisaalta duunissa on varmasti kiireinen syksy, ja nämä kääpäläiset tekevät elämästä kiireistä myös. Mutta katsotaan nyt. Kiva olisikin opiskella jotain, kun sain vuosi sitten VTS-tutkinnon tehtyä. Ja tuosta liikunnasta ei saa tinkiä, vaikka tulisi mitä.

Eilen oltiin Käävän kanssa uimassa ja törmättiin sen vanhoihin luokkakavereihin, fudislikkoja nekin. Seuraavaksi menen sitten uimaan Toukolaisen ja Kaapolaisen kanssa. Minikääpä uskaltaa jo aika rohkeasti sukellella ja pääsee sukeltaen eteenpäinkin, joten ehkei se uimataito enää kaukana ole.

Ollaan nyt oltu mökillä pariin otteeseen, kolmen päivän satseissa. Myös E-serkun synttäreillä käytiin Ypäjällä, ja kerran aiemminkin. Kääpä valittikin, että me ollaan aina joko Loukussa syömässä tai Ypäjällä.

Kuskattiin mökille kasa uimapatjoja ja Kääpä ja Miniäinen olivat juuri siinä iässä, että ne viihtyivät melkein koko päivän järvessä niiden patjojen kanssa. Illalla ne nostettiin järvestä makuupusseihin huulet sinisinä.

Meillä onkin jo aamusta naapurin J kylässä. Niillä sujuu hyvin hommat yhdessä. Käävän ja minun pitäisi suunnitella viululeiri. Se meinaa järjestää itselleen viiden päivän viululeirin, jolla soitetaan 2-3*vartti päivässä ja illalla on vielä teoriaa. Saas nähä, mihin väliin se meidän kesässämme mahtuu. Mutta hyvä se olisi siihen viuluun koskea vähän kesälläkin, jos vain intoa riittää, kun viululoma on melkein neljä kuukautta. Meinataan ainakin soittaa vanhoja, sikahelppoja kappaleita.

Minäkin kaivoin saksofonin esiin, josko sitä tulisi vähän töräyteltyä. Ja pianoakin voisi soitella, ja sitä viulua, hankinhan itselleni uuden jousenkin.

Minikäävän kanssa haluaisin lueskella enemmän. Se lukee iltaisin Akkareita ja vihreitä ja sinisiä banaaneita. Kesällä pitää myös laittaa Miniäiselle koululaisen huone, pitää hankki koulupöytä ja -tuoli ja vanhaa Lundiaa meinasin maalata hyllyksi, jos vaan innostuisi.

Niin paljon olisi kivaa tekemistä ja niin vähän aikaa. Onneksi tällä 1-vuotiaan keskittymiskyvylläni ehtii paljon kaikenlaista. Ja osa suunnitelmista saa jäädä odottelemaan ruuhkavuosien loppumista, sekin aika vielä tulee.



No comments:

Post a Comment